Σάββατο 18 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
36ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Σύγχρονος χορός που αφυπνίζει

Αποτέλεσμα της δημιουργικής πρωτοβουλίας των νέων κομμουνιστών και για το θέμα του δημιουργικού ελεύθερου χρόνου αποτελεί η Ομάδα Χορού της ΚΝΕ που παρουσίασε χτες, στη Θεατρική Σκηνή ΙΙ, μια χοροθεατρική παράσταση - αφιέρωμα στο γυναικείο ζήτημα με τίτλο «Για τη γυναίκα και την καπιταλιστική κρίση». Επτά χορεύτριες, από το σύνολο των 15 κοριτσιών και αγοριών που αποτελούν την Ομάδα, παρουσίασαν με μια δική τους χορογραφία, στιγμές από την καθημερινότητα και την πολύπλευρη εκμετάλλευση που υφίστανται οι γυναίκες της εργατικής τάξης.

Τη «σκυτάλη» στη σκηνή πήρε η ομάδα σύγχρονου χορού «Soyuz» (Βαγγελιώ Κυριαζίδου, Ολγα Σπυράκη, Μιχάλης Περπερίδης), η οποία προέκυψε από τα «σπλάχνα» της Ομάδας Χορού της ΚΝΕ, παρουσιάζοντας τη δική τους χοροθεατρική παράσταση υπό τον τίτλο «Τέλος Χρόνου». Η ομάδα εμπνεύστηκε το «σενάριο» της παράστασης από ένα δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη» για μια γυναίκα που δεν άντεξε από την εντατικοποίηση της δουλειάς και έχασε τη ζωή της. Μάλιστα, το άρθρο της εφημερίδας προβάλλεται στη διάρκεια της παράστασης.

Το όνομα της ομάδας είναι απευθείας αλλά και συμβολική αναφορά στα γνωστά σοβιετικά διαστημόπλοια και όπως εξήγησαν οι ίδιοι οι χορευτές στον «Ρ», παραπέμπει στην ένωση ανθρώπων («σογιούζ» σημαίνει ένωση) που με βάση ένα κοινό ιδεολογικό - πολιτικό σκεπτικό, παρεμβαίνουν, μέσω του «παραστατικού χορού», στη συνείδηση του θεατή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ