Τρίτη 21 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΕΡΑΙΩΣΗ 2000 - 2009
Αναδρομική αφαίμαξη στους μικρούς ΕΒΕ

Προκλητική φορολογική αμνηστία στους μεγαλοφοροφυγάδες

Μαζικά αναδρομικά χαράτσια ετοιμάζει σε αυτήν τη φάση η κυβέρνηση και απέναντι στους αυτοαπασχολούμενους και μικροεπαγγελματίες μέσω της προωθούμενης ρύθμισης για την «περαίωση εκκρεμών υποθέσεων». Πρόκειται για μέτρο πέρα και από αυτά που ήδη είχαν συμφωνήσει με τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς (ΕΕ - ΔΝΤ - Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα), για ρύθμιση που έρχεται να συμπληρώσει την πολιτική αφαίμαξης λαϊκών εισοδημάτων και με τα νέα «πακέτα» που ετοιμάζουν όπως με τις παραπέρα τρανταχτές ανατιμήσεις σε ΦΠΑ, πετρέλαιο θέρμανσης κ.ο.κ.

Η «περαίωση» είναι κομμένη και ραμμένη πάνω στις αξιώσεις ισχυρών επιχειρήσεων, της δράκας από τους επιτήδειους μεγαλοοφειλέτες που με την ανοχή και τη στήριξη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ έχουν φεσώσει την Εφορία με δεκάδες δισ. ευρώ, οι οποίοι και επιβραβεύονται. Για τους μικρούς ΕΒΕ, τα αναδρομικά χαράτσια, που να σημειωθεί ότι επεκτείνονται σε ολόκληρο τον ορίζοντα της περασμένης 10ετίας (2000 - 2009), έρχονται να επιδεινώσουν τις συνθήκες απόγνωσης και ασφυξίας, να στηρίξουν την πολιτική που δείχνει μαζικά λουκέτα και την οριστική έξοδό τους από την «αγορά», την κατεύθυνση που υπηρετούν κυβέρνηση και τρόικα, με στόχο την απόσπαση μεριδίων και ζωτικού χώρου από τα μονοπώλια. Στο χορό μπαίνουν και οι τράπεζες, που ετοιμάζονται να πουλήσουν στους μικρούς ΕΒΕ τάχα φτηνά δάνεια, με στόχο την αποπληρωμή των δόσεων της «περαίωσης». Το γενικό πλαίσιο της ρύθμισης αναμένεται να δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα με τη μορφή κειμένου διαβούλευσης με τους λεγόμενους κοινωνικούς εταίρους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να αρκεστεί στη συγκεκριμένη ρύθμιση. Ηδη στο υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζουν συνοδευτικό πακέτο και για τα ληξιπρόθεσμα βεβαιωμένα χρέη των μεγαλοοφειλετών, ακόμη και για τις υποθέσεις τους που έχουν τελεσιδικήσει στα δικαστήρια, ακόμη και για πλαστά φορολογικά στοιχεία, προκειμένου, να βάλουν «διαχωριστική γραμμή με το παρελθόν» τους...

Κουρνιαχτός

Ο κουρνιαχτός που επιχειρεί να σηκώσει η κυβέρνηση έχει και συνέχεια με τις «αποκαλύψεις», για το εάν έχουν δηλωθεί στην Εφορία τα ποσά τόκων μεγαλοκαταθετών σε τράπεζες του εξωτερικού. Να σημειωθεί ότι με βάση το νόμο η τέτοια υποχρέωση απλά δεν υπάρχει...Επίσης, οι κεφαλαιοκράτες που έχουν φυγαδεύσει κεφάλαια στο εξωτερικό έχουν όλους τους τρόπους να καλύψουν και το λεγόμενο «πόθεν έσχες» και τους όποιους ελέγχους από την πλευρά του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Επιπλέον, προκλητικά προνόμια τους έχουν εκχωρηθεί με το φορολογικό νόμο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα με τη ρύθμιση για τη φορολογική αμνηστία τους σε περίπτωση που μεταφέρουν τις καταθέσεις στις ντόπιες τράπεζες. Για την κυβέρνηση αυτό είναι και το ζητούμενο και όχι η φοροδιαφυγή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ