Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Δεκάδες νεκροί σε νέες συμπλοκές και επιθέσεις

ΚΑΜΠΟΥΛ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Κλιμακώνονται οι συγκρούσεις μεταξύ κατοχικών δυνάμεων και Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν όπου χτες, σύμφωνα με αμερικανο - ΝΑΤΟικές δυνάμεις, τουλάχιστον 30 «Ταλιμπάν» σκοτώθηκαν, μετά από προσπάθειά τους να επιτεθούν σε στρατόπεδο της επαρχίας Χοστ, του ανατολικού Αφγανιστάν στα σύνορα με το Πακιστάν. Σύμφωνα με τις κατοχικές δυνάμεις, όλοι οι νεκροί είναι «Ταλιμπάν» και δεν υπάρχουν άμαχοι. Σύμφωνα με πληροφορίες «εκκαθαριστικές επιχειρήσεις» στο Αφγανιστάν πραγματοποιούνται και από δυνάμεις της CIA σε συνεργασία με τις αμερικανικές «ειδικές δυνάμεις» του κατοχικού στρατού, με στόχο στελέχη της «αλ Κάιντα» και Ταλιμπάν. Παράλληλα με το πολεμικό σκηνικό πληθαίνουν και οι προσφυγές για νοθεία κατά τη διάρκεια των βουλευτικών εκλογών που φτάνουν πλέον τι 4.000.

Οι αμερικανικές επιθέσεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και στο Πακιστάν, όπου τα θύματα τριών μη επανδρωμένων αεροσκαφών έφτασαν τους 28 ανθρώπους στο Νότιο Ουαζιριστάν. Την ίδια στιγμή, στη χώρα κρίσιμη παραμένει η κατάσταση των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες, με 10 εκατομμύρια ανθρώπους να παραμένουν άστεγοι, χωρίς να έχουν δυνατότητα στοιχειώδους επιβίωσης, με παντελή έλλειψη φαγητού, φαρμάκων, στέγης και καθαρού νερού, γεγονός που εντείνει τα σενάρια κοινωνικής έκρηξης, όσο δε λαμβάνονται μέτρα και το πρόβλημα οξύνεται.

  • Τις έριδες μεταξύ των συμβούλων του Αμερικανού Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, όσον αφορά τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, εμφανίζεται να τεκμηριώνει το βιβλίο του δημοσιογράφου Μπομπ Γούντγουορντ σημειώνοντας τις εσωτερικές συγκρούσεις και τις διαφωνίες, με τίτλο «Οι πόλεμοι του Ομπάμα», δίνοντας την εικόνα του πλήρους διχασμού της κυβέρνησης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ