Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Υπό «τρομοκρατικό συναγερμό» η απεργία

ΠΑΡΙΣΙ.--

Στο υψηλότερο επίπεδο αντιτρομοκρατικού συναγερμού από το 2005 έχει τεθεί ολόκληρη η Γαλλία καθώς ο «κίνδυνος εκδήλωσης τρομοκρατικού πλήγματος είναι αληθινός και μεγάλος», όπως υποστήριζε χτες ο διευθυντής της εθνικής αστυνομίας Φρεντερίκ Πεσενάρ. Ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν «πολλές και διασταυρωμένες πληροφορίες», σύμφωνα με τις οποίες «η αλ Κάιντα του Μάγρεμπ έχει θέσει ως στόχο τη Γαλλία». Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την απαγωγή πέντε Γάλλων υπηκόων εργαζομένων στην Areva από το βόρειο Νίγηρα.

Ως πιθανότεροι στόχοι αναφέρθηκαν, από τον Πεσενάρ, τα μέρη όπου συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου, όπως είναι «τα μέσα μεταφοράς, τα πολυκαταστήματα και οι συγκεντρώσεις στο δρόμο». Είναι εξαιρετικά δύσκολο να μην κάνει κανείς έναν κάποιο συνειρμό καθώς για σήμερα έχουν προαναγγελθεί απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις της Γαλλίας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, σε όλους τους κλάδους, που έχουν προκηρύξει από κοινού οι συνδικαλιστικές οργανώσεις κατά του νομοσχεδίου διάλυσης του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Μέχρι χτες το απόγευμα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις δήλωναν ότι οι συγκεντρώσεις θα γίνουν κανονικά, παρά την ιδιαίτερα αυξημένη παρουσία της αστυνομίας, αφήνοντας και αρκετά υπονοούμενα για τη «συγκυρία». Ορισμένα συνδικάτα ζητούν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, προκειμένου να ασκηθεί πίεση προς την κυβέρνηση, με γενική απεργία διαρκείας ή 24ωρες επαναλαμβανόμενες και σειρά άλλων διαμαρτυριών μέσα σε χώρους δουλειάς. Μετά τη σημερινή απεργία αναμένεται να γίνουν συνελεύσεις σε χώρους δουλειάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ