Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Πιάσε με στο ... Ντένβερ

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ σκηνοθετεί την περιπέτεια με τίτλο «Πιάσε με αν μπορείς», που θα προβληθεί απόψε στις 21.00 από το STAR.

Πρόκειται για την αληθινή ιστορία του 19χρονου Φρανκ Εϊμπεγκνέιλ Τζούνιορ, που υιοθέτησε με επιτυχία τις ταυτότητες ενός πιλότου, ενός γιατρού, ενός εισαγγελέα και ενός καθηγητή Ιστορίας, προκειμένου να καταχραστεί περίπου 2,5 εκατομμύρια δολάρια. Ο δαιμόνιος πράκτορας του FBI Καρλ Χάνρατι αναλαμβάνει τον εντοπισμό του και τη σύλληψή του και μια απίστευτη καταδίωξη αρχίζει. Ετσι, κάθε φορά που πλησιάζει στην παγίδευσή του, ο Φρανκ βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά.

Το σενάριο της ταινίας βασίζεται σε αληθινά γεγονότα. Είναι τα απομνημονεύματα του Φρανκ Αμπαγκιάλ, που συντάραξε την κοινωνία των ΗΠΑ κατά τη δεκαετία του '60, αρχίζοντας τη δράση του από τα δεκαέξι του χρόνια. Η ταινία είναι ευχάριστη, με ωραία μουσική και καλές ερμηνείες. Παίζουν: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τομ Χανκς, Κρίστοφερ Γουόκεν

«Οι ωραίοι δεν πεθαίνουν στο Ντένβερ». Αστυνομική περιπέτεια σε σκηνοθεσία Γκάρι Φλέντερ.

Ενας πρώην μαφιόζος, ο Τζίμι «ο Αγιος», πείθεται, προκειμένου να εξαγοράσει τα χρέη του, να αναλάβει μαζί με μια ομάδα πρώην συνεργατών του μια τελευταία «δουλειά» για λογαριασμό του παλιού αφεντικού του. Η φαινομενικά εύκολη επιχείρηση στραβώνει, καταλήγοντας σε λουτρό αίματος, γεγονός που θα εξοργίσει το αφεντικό, με αποτέλεσμα να αναθέσει σε επαγγελματία δολοφόνο την αποστολή να εξαφανίσει τα ίχνη, εξοντώνοντας τα μέλη της συμμορίας με βασανιστικό τρόπο. Μόνο στον Τζίμι δείχνει επιείκεια, για χάρη της παλιάς τους φιλίας, με τον όρο όμως να εγκαταλείψει την πόλη μέσα σε είκοσι τέσσερις ώρες...

Μια ταινία, στα πρότυπα του «Reservoir Dogs», αλλά σε πιο ήρεμους ρυθμούς, που συνδυάζει γκανγκστερική δράση και ατμόσφαιρα κλασικού φιλμ νουάρ. Οι πρωτότυποι ρόλοι, το αλλόκοτο χιούμορ και οι εμπνευσμένοι διάλογοι κρατούν το ενδιαφέρον. Παίζουν: Αντι Γκαρσία, Κρίστοφερ Γουόκεν, Στιβ Μπουσέμι, Κρίστοφερ Λόιντ, Γουίλιαμ Φορσάιθ, Τριτ Γουίλιαμς, Τζακ Γουόρντεν(ΝΕΤ, 22.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ