Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και η δική μας απάντηση

Με τέτοιου είδους επιχειρήματα και αλχημείες προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια, για την ουσία της πολιτικής τους. Και η ουσία βρίσκεται στο γεγονός ότι τα Ασφαλιστικά Ταμεία δεν έχουν χρήματα, επειδή οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αφού λεηλάτησαν τις εισφορές των εργαζομένων, αρνούνται να καταβάλουν τις υποχρεώσεις τους προς αυτά. Η δήθεν υπέρογκη μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων είναι το «όχημα», για να περάσουν τις ονομαστικές μειώσεις μισθών, ώστε να φτάνουν τα κονδύλια που απαιτούνται για τη χρηματοδότηση του κεφαλαίου. Για δε τις ελλείψεις φοιτητικής στέγης, ευθύνεται συνολικά η πολιτική των κυβερνήσεων του δικομματισμού στο χώρο της Παιδείας και η πλήρης αδιαφορία τους για το κομμάτι που αφορά τις ανάγκες στέγασης των φοιτητών, κάτι που εκφράζεται με τη συνεχή υποβάθμιση των φοιτητικών εστιών που υπάρχουν και από την απουσία προγραμμάτων οικοδόμησης νέων κτιρίων, με βάση τις ανάγκες.

Ολα αυτά, μπορεί να φαντάζουν και να θεωρούνται επιμέρους ζητήματα, των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Ομως δεν είναι. Πίσω από αυτά βρίσκεται μια συνολική πολιτική, μια ολόκληρη στρατηγική, που αφορά την πορεία του ίδιου του καπιταλισμού στις σημερινές συνθήκες. Για την ΕΕ, τα κόμματα του δικομματισμού και όσους συντάσσονται με τη λογική του «ευρωμονόδρομου», οι ίδιες οι έννοιες μισθός, εργασία, σύνταξη, δαπάνες κοινωνικού χαρακτήρα για Υγεία και Παιδεία, αποκτούν, στις μέρες μας, εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα και περιεχόμενο. Το αστικό κράτος, όπως δραματικά αποδεικνύεται από την εφαρμοζόμενη πολιτική, αλλά και από το παραπέρα πετσόκομμα μισθών, συντάξεων και κοινωνικών δαπανών που μεθοδεύεται και μέσα από τον περιβόητο «Καλλικράτη», προσπαθεί να αρπάξει από τα λαϊκά στρώματα όσο γίνεται περισσότερα, για να αυξηθούν και να διευρυνθούν τα κίνητρα προς τους επιχειρηματίες, οι φοροαπαλλαγές του μεγάλου κεφαλαίου, οι αναθέσεις μεγάλων έργων στους πολυεθνικούς ομίλους.

Γι' αυτό και οι εργαζόμενοι, στην κάλπη του Νοέμβρη, πρέπει με την ψήφο να δώσουν τη δική τους απάντηση. Και η μόνη απάντηση που τους τσούζει είναι: «Λαϊκή Συσπείρωση»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ