Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Η Αγροτική Τράπεζα απαγορεύει την πολιτική δραστηριότητα

Στο όνομα της διατήρησης της καλής φήμης και της πελατείας της η διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας επιχειρεί - χωρίς να κρατά καν τα προσχήματα - να απαγορεύσει την πολιτική και προεκλογική δραστηριότητα εντός της τράπεζας και με έναν τρόπο να την περιορίσει και εκτός αυτής.

Σε υπηρεσιακό σημείωμα από τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της Αγροτικής Τράπεζας, που εστάλη σε όλες τις υπηρεσιακές μονάδες, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά, μεταξύ άλλων, σημειώνεται ότι: «Θεωρείται δεδομένο και αυτονόητο ότι όλα ανεξαιρέτως τα στελέχη και οι λοιποί υπάλληλοι της Τράπεζας που θα είναι υποψήφιοι δήμαρχοι ή περιφερειακοί ή δημοτικοί σύμβουλοι ή τοπικοί σύμβουλοι ή πάρεδροι κ.λπ. στις επικείμενες δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 θα επιδείξουν άψογη συμπεριφορά τόσο εντός όσο και εκτός της υπηρεσίας τους (...) και βέβαια δεν θα αναπτύξουν ούτε θα προβάλουν την υποψηφιότητά τους εντός του καταστήματος που υπηρετούν ».

Η διοίκηση της Τράπεζας απαγορεύει ωμά την πολιτική δράση, αποδεικνύοντας αυτό που το ΚΚΕ επανειλλημμένα έχει αναδείξει, οτι η «δημοκρατία» την οποία οι αστοί, τα κόμματά τους και οι δημοσιολόγοι τους μας τσαμπουνάνε, είναι ανύπαρκτη, και σταματά έξω απο την πόρτα των τόπων δουλειάς.Εκεί υπάρχει η δικατορία του εργοδότη, που στην προκειμένη περίπτωση συμβαίνει να είναι το κράτος.Τρομοκρατεί και εκβιάζει με «πειθαρχική ποινή» όσους εργαζόμενους ασκήσουν το δικαίωμά τους και άποψη να έχουν και να την προβάλλουν μετέχοντας ως υποψήφιοι στις εκλογές. Αυτούς που θέλει να εμποδίσει είναι κυρίως εκείνους που θέτουν σχέδιο δράσης και πάλης κατά των εκμεταλλευτών διεκδικώντας την ικανοοιπίηση των λαϊκών αναγκών. Η πολιτική δράση είναι αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων και όχι αποκλέιστικό προνόμιο των εργοδοτών, που στην προκειμένη περίπτωση της Αγροτικής μπόρουν και να κάνουν δουλειά υπέρ συγκεκριμένων, αστικών πολιτικών δυνάμεων με τους πελάτες που προισφεύγουν σάυτήν, πουλώντας τάχα «εξυπηρέτηση». Ας αφήσουν λοιπόν τα σάπια. Οι εργαζόμενοι να ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα, κόντρα στις απειλές, και για να ορθώσουν ακόμη μεγαλύτερα εμπόδια, να σπάσουν «τέτοιους γύψους», να ενισχύσουν στις εκλογές τη Λαϊκή Συπείρωση που στηρίζει το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ