Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΟΦΙΑΝΟΥ ΣΤΟ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΙΚΑ
Ευκαιρία στις ερχόμενες εκλογές ο λαός να διορθώσει την ψήφο του

Στο Ογκολογικό Νοσοκομείο του ΙΚΑ στου Γκύζη περιόδευσε, χτες το πρωί, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Από τις συζητήσεις με τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό, τους εργαζόμενους στις διοικητικές και άλλες υπηρεσίες, από τον τελευταίο όροφο μέχρι κυριολεκτικά το τρίτο υπόγειο, ήταν φανερή η αγανάκτηση και απογοήτευσή τους, ειδικά σε όσους ψήφισαν προηγούμενα ΠΑΣΟΚ, από τα αντεργατικά μέτρα που τους επιφύλαξε η κυβέρνηση, κυριολεκτικά θύελλα, για την οποία, βέβαια, είχε προειδοποιήσει το ΚΚΕ. Παράλληλα, φάνηκε ότι «περπατά» το κάλεσμα του Κόμματος ακριβώς σε αυτόν τον κόσμο, ανθρώπους του μόχθου που παλαιότερα εμπιστεύτηκαν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, αυτή τη φορά να εμπιστευτούν τη δύναμή τους, να διορθώσουν την ψήφο τους. Οπως τόνισε και ο Νίκος Σοφιανός, να μην πέσουν στην παγίδα της ακίνδυνης για την πλουτοκρατία και την κυβέρνηση αποχής, να δώσουν περιεχόμενο στην οργή τους υπερψηφίζοντας πανελλαδικά, σε Δήμους και Περιφέρειες, τους συνδυασμούς που στηρίζει το ΚΚΕ.

Στην περιοδεία αναδείχτηκαν όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν εργαζόμενους και επακόλουθα τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ. Ευαίσθητος χώρος το Ογκολογικό και με αυξημένες ανάγκες (εξετάσεων, στήριξης, θεραπείας). Ομως και εδώ οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για ελλείψεις προσωπικού. Για τις περικοπές σε μισθούς και επιδόματα, που τους έκαναν πολύ δύσκολο ακόμα και το να απεργήσουν, να στερηθούν πλέον έστω κι ένα μεροκάματο. Για το απαράδεκτο γεγονός ότι η πλειοψηφία των γιατρών του ΙΚΑ εργάζονται ως συμβασιούχοι, δίχως ασφάλιση - συνταξιοδοτική κάλυψη από το ΙΚΑ, και δικαιούνται μόνο μια επικουρική σύνταξη από το ΤΣΑΥ.

Απαντώντας ο Νίκος Σοφιανός στα ζητήματα που μπήκαν υπογράμμισε ότι όλα τούτα είναι αποτελέσματα της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Οτι ετοιμάζουν και χειρότερα μέτρα, π.χ., με το νέο μισθολόγιο να καταρρακώσουν τους μισθούς, να φτηνύνουν κι άλλο την εργατική δύναμη εξυπηρετώντας το μεγάλο κεφάλαιο, επίσης να αντικαταστήσουν τη μόνιμη και σταθερή δουλειά με ελαστική απασχόληση. Σημείωσε ότι αυτά δεν είναι μονόδρομος. Η υπερψήφιση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μπορεί να ταρακουνήσει τις κυρίαρχες σήμερα δυνάμεις, να δείξει τη διάθεση του λαού να αντισταθεί, ότι δεν τους είναι δεδομένος, να ανυψώσει το ηθικό του, να μπλοκάρει αντεργατικά μέτρα, να πάρει ανάσες η λαϊκή οικογένεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ