Σάββατο 25 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πρόκληση για τους λαούς της Ευρώπης

Δεκάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως εισπράττουν ως «επίδομα προσαρμογής» 17 πρώην αξιωματούχοι της ΕΕ, τη στιγμή που οι λαοί της Ευρώπης χάνουν μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, βουλιάζοντας στην ανεργία και την ανέχεια. Στη χώρα μας μάλιστα αλλά και άλλες χώρες της ΕΕ, ψάχνουν να δουν αν οι συνταξιούχοι ζουν ή έχουν πεθάνει για να μη γίνονται όπως ισχυρίζονται ...σπατάλες.

Μαζί με την προκλητική στήριξη από τα όργανα της ΕΕ προς τα ευρωπαϊκά μονοπώλια που υπηρετούν - που αυτό είναι το μέγα σκάνδαλο, νόμιμο και διαρκείας στο σημερινό ιμπεριαλιστικό σύστημα - βγαίνει στο φως ότι πρώην αξιωματούχοι της ΕΕ εξακολουθούν να αμείβονται με παχυλούς μισθούς που φτάνουν τις 100.000 ευρώ ετησίως, προκειμένου λέει ...«να μάθουν να είναι "λιγότερο πλούσιοι", όταν μεταπηδούν στον επιχειρηματικό στίβο μετά τη λήξη της θητείας τους», με εξίσου παχυλές απολαβές, τη στιγμή που ασκούν δριμεία κριτική στα λαϊκά στρώματα, όταν αντιδρούν στα αντιδραστικά σχέδια που προωθούν εναντίον τους κυβερνήσεις και ΕΕ για να αβγαταίνει τα υπερκέρδη του το κεφάλαιο.

Προκλητική ήταν και η παραδοχή εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που δήλωσε ότι «οι πρώην Επίτροποι έχουν δικαίωμα μετά το τέλος της θητείας τους να εισπράττουν το 40-65% του βασικού τους μισθού» που είναι ...μόλις 20.278 ευρώ το μήνα.

Ετσι λοιπόν, Επίτροποι παρελθόντων ετών όπως ο πάλαι ποτέ αρμόδιος για θέματα εμπορίου Τσάρλι ΜακΓκρίβι λαμβάνει 97.000 ετησίως από τα ευρωπαϊκά ταμεία μέχρι να «μάθει να ζει» μόνο με τα 47.000 ευρώ ετησίως, που εισπράττει από την «Ryanair» που εργάζεται σήμερα. Αυτός είναι ο κόσμος των καπιταλιστών που οι λαοί οφείλουν να παλέψουν για την ανατροπή της εξουσίας τους, του οικοδομήματός του, της ΕΕ για να ζουν χωρίς κηφήνες και παράσιτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ