Σάββατο 25 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ

Ο ΝIKHTAΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ, δήμαρχος ως τώρα της Αθήνας και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος, με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., ήδη έχει ξεκινήσει να διαφημίζει το έργο του για να ζητήσει την ψήφο των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Ολα αυτά τα χρόνια ως δήμαρχος υλοποίησε πολύ συγκεκριμένη πολιτική σε βάρος των συμφερόντων του λαού, στα πλαίσια της πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και μάλιστα ως πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ (μαζί με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) πρωτοστάτησε σε αντεργατικές επιλογές. Είναι υπέρμαχος του «Καλλικράτη», που σημαίνει ότι θα εντείνει την πολιτική διαχείρισης των λαϊκών προβλημάτων στα πλαίσια της κρατικής αντιλαϊκής πολιτικής, με όποια κυβέρνηση. Ας δούμε ορισμένα από τα έργα και τις ημέρες της δημαρχιακής θητείας του:

Φέτος, το 2010, έμειναν εκτός παιδικών σταθμών του Δήμου Αθηναίων 3.381 παιδιά και το 2009 3.078. Συνολικά μόνο την τελευταία 5ετία έκλεισαν 15 παιδικοί σταθμοί του δήμου. Παρά ταύτα, ο Ν. Κακλαμάνης σημειώνει στον απολογισμό δράσης που παρουσίασε μέσα στο 2010: «Φροντίζουμε τα παιδιά και τις μητέρες ώστε να αναζωογονηθεί ο θεσμός της οικογένειας».

Η πραγματικότητα τον διαψεύδει. Χιλιάδες λαϊκές οικογένειες, νέα ζευγάρια έχουν έρθει σε απόγνωση ακριβώς γι' αυτό το λόγο. Πολύ περισσότερο σε συνθήκες κρίσης που δεν έχουν τη δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.

***

Προώθησε το χτύπημα της μόνιμης και σταθερής εργασίας στο δήμο. Με τη σταθερή και διαχρονική συνδρομή της παράταξης του ΠΑΣΟΚ, επιδόθηκε σε ένα ξήλωμα των εργασιακών σχέσεων.

Σύμφωνα με την απογραφή που έκανε ο δήμος, το 2007, προκύπτει ότι στις Κεντρικές Υπηρεσίες και στα Δημοσυντήρητα το 36% των εργαζομένων είναι με συμβάσεις: Το 18,4% αορίστου χρόνου και το 17,8% με συμβάσεις έργου. Η συντριπτική πλειοψηφία των προσλήψεων έγιναν με συμβάσεις. Μάλιστα, σύμφωνα με την πρόβλεψη της απογραφής, τουλάχιστον 256 εργαζόμενοι (μόνιμοι και αορίστου) αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν μέχρι το 2011 και αυτές οι θέσεις είτε καλύφθηκαν είτε θα καλυφθούν με συμβασιούχους - ομήρους των διαθέσεων της εκάστοτε κυβέρνησης και δημοτικής αρχής.

***

Το Μάη του 2008 σε συνέντευξή του σε εφημερίδα είχε δηλώσει πως θα προχωρήσει στην ίδρυση «μη κρατικού», δηλαδή ιδιωτικού, πανεπιστημίου από την Τοπική Διοίκηση. Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος δήλωσε ότι η προοπτική ίδρυσης «μη κρατικού» ΑΕΙ «μελετάται από την ΚΕΔΚΕ». Και πρόσθεσε: «Είναι στο σχεδιασμό μας να προχωρήσουμε η ΚΕΔΚΕ, ο Δήμος Αθηναίων και άλλοι μεγάλοι δήμοι της χώρας στην ίδρυση μη κρατικού ΑΕΙ με τη μορφή Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου. Αντικείμενό του - συνέχισε - θα είναι η παραγωγή στελεχών για την Αυτοδιοίκηση».

Προθέσεις που δίνουν χείρα βοηθείας στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς και στις θέσεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, της ΕΕ. Οι εργαζόμενοι, η λαϊκή οικογένεια ζουν καθημερινά τα προβλήματα με τα πανάκριβα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, την άθλια υποδομή σε νηπιαγωγεία και σχολεία όλων των βαθμίδων. Παρ' όλα αυτά, είναι μέσα στις προθέσεις τους με όχημα και τους δήμους να παραδώσουν και την Παιδεία, όπως και όλη την κοινωνική πολιτική, σε επιχειρηματίες, επιβαρύνοντας και οικονομικά τους εργαζόμενους. Οι επιδιώξεις του δημάρχου Αθήνας είναι ίδιες με την πολιτική των ευρωλάγνων της ΓΣΕΕ, από την οποία ιδρύθηκε η επαίσχυντη «Ακαδημία» των εργατοπατέρων με τη σύμφωνη γνώμη ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ, στην οποία όταν ξεκίνησε ο ΣΥΝ είχε την αντιπρυτανεία. Ανάλογες προθέσεις για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων έχουν εκδηλώσει κύκλοι της Εκκλησίας καθώς και διάφοροι επιχειρηματίες.

Ο τραπεζικός δανεισμός ήταν μία από τις πρακτικές της δημοτικής αρχής Κακλαμάνη. Το 2007 αποφάσισε να πάρει ένα ακόμα δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, με κύριο στόχο τη χρηματοδότηση της λεγόμενης Διπλής Ανάπλασης, δηλαδή στην πραγματικότητα δάνειο για να κατασκευαστεί το γήπεδο της ΠΑΕ ΠΑΟ. Δάνειο που για να αποπληρωθεί θα πρέπει να πληρώσουν οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Σε αυτή την απόφαση είχε συμφωνήσει και η παράταξη του ΠΑΣΟΚ.

Ετσι, αντί η δημοτική αρχή, για παράδειγμα, να απαιτήσει το διπλασιασμό της κρατικής επιχορήγησης για αρμοδιότητες που έχει αναθέσει το κράτος στην Τοπική Διοίκηση και αφορούν σε τομείς της λεγόμενης κοινωνικής πολιτικής, όπως, π.χ., αύξηση των παιδικών σταθμών, αντί να διεκδικήσει τα 700 εκατ. ευρώ των παράνομα παρακρατηθέντων πόρων από τις κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, προσφεύγει στην τσέπη των εργαζομένων, όπως έκαναν και οι προηγούμενες διοικήσεις.

***

ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ του Γ. Καμίνη στην Αθήνα και του Γ. Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη υποστηρίζει το αντιδραστικό μόρφωμα με την επωνυμία «Η Δράση» του Στ. Μάνου. Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του (απο)κόμματος, «ο κ. Μπουτάρης υπήρξε εκ των ιδρυτών της ΔΡΑΣΗΣ και το ίδιο θα μπορούσε να είναι και ο κ. Καμίνης». Ανακοινώνει μάλιστα περιχαρής ότι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Γ. Καμίνη θα είναι ο αντιπρόεδρος της ΔΡΑΣΗΣ, Τ. Αβραντίνης... Το μόνο σίγουρο είναι ότι η παρέα του Στ. Μάνου δεν κάνει λάθος στην επιλογή των παραπάνω υποψηφίων. Τους θεωρεί τους καταλληλότερους για να εφαρμόσουν τα πιο άγρια αντιλαϊκά μέτρα, ακριβώς γιατί τους γνωρίζει πολύ καλά... Κάθε άλλο παρά «νέοι» και «ανεξάρτητοι» είναι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ