Σάββατο 25 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Στα χτυπήματα που δέχεστε απαντήστε και με την ψήφο σας

Περιοδεία της υποψήφιας δημάρχου Ελπίδας Παντελάκη στο Δήμο Πειραιά

Στο γκαράζ του Δήμου Πειραιά περιόδευσε χτες το πρωί η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», συνοδευόμενη από τον Κώστα Τζατζάνη, νομαρχιακό σύμβουλο και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη.

Οι εργαζόμενοι από την πρώτη στιγμή εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη στάση που έδειξαν όλα τα προηγούμενα χρόνια απέναντι στα προβλήματά τους οι δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ, στο Δήμο και στη Νομαρχία του Πειραιά.

Είστε, τόνιζαν, οι μόνοι που ήσασταν κοντά στους αγώνες μας όταν δεν πληρωνόμασταν, όταν κάναμε κινητοποιήσεις, όταν η δημοτική αρχή του Π. Φασούλα (ΠΑΣΟΚ) μας έστειλε στα δικαστήρια, όταν διεκδικούσαμε καλύτερες συνθήκες εργασίας. Υπενθύμισαν μάλιστα τη δημοσιοποίηση των προβλημάτων τους που έγινε από την Ελπίδα Παντελάκη με συνέπεια κάποιες βελτιώσεις κυρίως στο χώρο των αποδυτηρίων, χωρίς όμως να αντιμετωπιστεί από τις δημοτικές αρχές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που εναλλάσσονται στη διοίκηση του δήμου, το οξύτατο πρόβλημα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων καθώς οι συνθήκες παραμένουν τριτοκοσμικές και άκρως επικίνδυνες για την υγεία τους.

Τεράστια ευθύνη, όμως, έχει και ο νυν νομάρχης και υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μίχας, ως πολιτικός προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγιεινής της νομαρχίας, η οποία, όπως ανέφεραν οι εργαζόμενοι, γνωρίζει το πρόβλημα αλλά περιορίζεται μόνο σε «συστάσεις».

Η Ελπίδα Παντελάκη κάλεσε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα από τη μέχρι τώρα στάση τους και αναφερόμενη στους δήθεν «ανεξάρτητους» υποψηφίους ανέφερε: «Είμαστε περήφανοι που είμαστε μέλη του ΚΚΕ. Ο συνδυασμός μας δε δηλώνει ανεξάρτητος. Είμαστε δεσμευμένοι και ταυτισμένοι με τα λαϊκά συμφέροντα, το αποδεικνύουμε στην πράξη και αυτό ακριβώς πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου. Να αποκαλυφθεί ο μύθος των ανεξάρτητων, των κρυφών υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που στρουθοκαμηλίζουν και στον Πειραιά. Στις εκλογές από τη μια μεριά υπάρχουν οι συνδυασμοί που θα υποστηρίξουν αυτή την αντιλαϊκή πολιτική και από την άλλη είναι οι συνδυασμοί που υποστηρίζει το ΚΚΕ. Και η υποστήριξη του ΚΚΕ στα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" αποτελεί εγγύηση ότι την επόμενη μέρα θα είμαστε κοντά στους εργαζόμενους και θα αντιπαλέψουμε αυτή την πολιτική». «Στη λαίλαπα των χτυπημάτων που δέχεστε, τόνισε, να δώσετε ενιαία απάντηση με την ψήφο σας για την Περιφέρεια και για τους Δήμους».

Αφού αναφέρθηκε διεξοδικά στους στόχους της εφαρμογής του «Καλλικράτη» και στις συνέπειες που θα έχει για τους εργαζόμενους τόνισε: «Ψήφος στη "Λαϊκή Συσπείρωση" σημαίνει: Καταδίκη του "Καλλικράτη", απόρριψη της αντιλαϊκής πολιτικής, νέα δυναμική στους αγώνες που έρχονται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ