Σάββατο 25 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ
«Δεν θα γίνει σεισμός»

Το «έργο» της αποξήλωσης της παλαιάς και της κατασκευής νέας στέγης στο 5ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης, που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και 15 χρόνια, επέλεξε να εγκαινιάσει, τώρα, εν μέσω της προεκλογικής περιόδου - για ευνόητους, προφανώς, λόγους - ο δήμαρχος Τρικκαίων και εκ νέου υποψήφιος με τη στήριξη της ΝΔ, Μ. Ταμήλος.

Στη διάρκεια σχετικής συζήτησης γι' αυτό το ζήτημα, που έγινε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Γιώργος Καΐκης, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», θέτει στο δήμαρχο το ερώτημα: «Μετά τις σημαντικές παρεμβάσεις που έγιναν στην οροφή του σχολείου, διενεργήθηκε ο απαραίτητος αντισεισμικός έλεγχος, προκειμένου να διαπιστωθεί η στατικότητα του κτιρίου που είναι παμπάλαιο;». Η απάντηση του Μ. Ταμήλου ήταν: «Δε θα γίνει σεισμός»!

Σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Τρικκαίων επισημαίνει: «Τι δείχνει η συγκεκριμένη στάση του δημάρχου; Δείχνει προκλητική αδιαφορία για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που αφορά ακόμα και τη ζωή χιλιάδων μικρών παιδιών, καθώς το σύνολο, σχεδόν, των σχολικών μονάδων που λειτουργούν στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, "φιλοξενούνται" σε παλαιά κτίρια, τα οποία μπορεί ν' αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα αν γίνει ένας σεισμός. Και τέτοια ζητήματα, αν μη τι άλλο, απαιτούν μια σοβαρότητα και δεν μπορεί ν' αντιμετωπίζονται με αδιαφορία και "χαβαλετζίδικη" διάθεση από ένα δήμαρχο.

Αν και ο Μ. Ταμήλος "διακρίνεται" σε τέτοιου είδους προκλητικές και, εν πολλοίς, αλαζονικές συμπεριφορές, δε νομίζουμε ότι αποτελεί μεμονωμένη εξαίρεση, ούτε και ιδιάζουσα περίπτωση. Η αδιαφορία για ουσιαστικά θέματα που αφορούν το λαό - όπως αυτό της αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας και δη σε μια σεισμογόνο χώρα, όπως είναι η δική μας - χαρακτηρίζει, γενικότερα, τους υποψήφιους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που είναι ταγμένοι στην υπηρεσία της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων και της εξυπηρέτησης των συμφερόντων της πλουτοκρατίας.

Γι' αυτή την "αδιαφορία" τους - που δεν είναι, τελικά, αδιαφορία, αλλά συγκεκριμένη πολιτική επιλογή - πρέπει να τιμωρηθούν, με την ψήφο του λαού στις 7 Νοέμβρη, οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ