Σάββατο 25 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
Νομοταγής, όπως ορίζει ο «Καλλικράτης»

Παράσταση διαμαρτυρίας στον δήμαρχο Ελληνικού, Χρ. Κορτζίδη, πραγματοποίησε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ελληνικού - Αργυρούπολης προκειμένου να του θέσει τα προβλήματα που υπάρχουν στους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία του δήμου, καθώς υπάρχουν ακόμα αιτήσεις που εκκρεμούν, ιδιαίτερα στα βρέφη, οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις δεν επαρκούν, ενώ ήδη στο 3ο Νηπιαγωγείο ζητήθηκε από τους γονείς να πληρώνουν δέκα ευρώ για τραπεζοκόμο. Προβλήματα, τα οποία αναμένεται να οξυνθούν με την εφαρμογή του «Καλλικράτη», που παγώνει τις προσλήψεις και γενικεύει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Στην υπάρχουσα κατάσταση και στην όξυνση των προβλημάτων που αναμένεται, ο νυν δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος απαντά με το... γράμμα του νόμου. Σε ερώτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αν, ως δήμαρχος, θα προσλάβει μόνιμο προσωπικό για να καλύψει τις ανάγκες, αν θα καλύψει οικονομικά προβλήματα όπως αυτό του 3ου Νηπιαγωγείου, ο Χρ. Κορτζίδης απάντησε ότι είναι δεσμευμένος από το νόμο, δεν μπορεί να κάνει κάτι και ότι θα προσπαθήσει με παραστάσεις στο υπουργείο να πιέσει.

«Κινείται στα όρια του νόμου. Τι θα κάνει αύριο όταν ο νόμος βάλει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη του εργαζόμενου; Οταν θα τους ζητηθεί να πληρώνουν και το πετρέλαιο για να ζεσταίνονται τα παιδιά; Θα εφαρμόζει το νόμο. Τέτοιους δημάρχους θέλει ο "Καλλικράτης", να κινούνται με βάση το νόμο», σχολιάζει η «Λαϊκή Συσπείρωση». Καταθέτοντας τη δική της αντίληψη των πραγμάτων, υπογραμμίζει ότι «ο αγωνιστής δήμαρχος πάει κόντρα αν χρειαστεί. Και πάει κόντρα όχι επιλεκτικά, αλλά για όλα τα προβλήματα που αφορούν τη λαϊκή οικογένεια. Προσπαθεί να οργανώσει τους εργαζόμενους, τους γονείς, μπαίνει μπροστά σε αγώνες μαζί με το ταξικό κίνημα για τα καυτά προβλήματα που αφορούν την εργασία, τη μόρφωση, την υγεία του λαού. Αναδεικνύει τους ένοχους, τα κόμματα και τους εκπροσώπους τους στους δήμους, που υπηρετούν πιστά τις ορέξεις της πλουτοκρατίας. Δεν το κάνει γαργάρα. Φαίνεται πως η αγωνιστικότητα του δημάρχου εξαντλείται στα όρια του νόμου». Κάτι, που όπως υπογραμμίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση», φαίνεται και στο γεγονός ότι διατήρησε ως δήμαρχος τις ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Σε αντιδιαστολή, η «Λαϊκή Συσπείρωση», στη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας, έθεσε το παράδειγμα του Δήμου Νίκαιας, η διοίκηση του οποίου εξασφάλισε το δικαίωμα στη σταθερή δουλεία στους εργαζόμενους. Απαντώντας ο Χρ. Κορτζίδης είπε ότι δεν υπάρχουν λεφτά και ότι δεν μπορείς να δίνεις από τη μια σταθερή δουλειά και από την άλλη να μην έχεις να τους πληρώσεις...

«Αύριο, που με βάση τον "Καλλικράτη" θα απολυθεί προσωπικό, δε θα ανανεωθούν συμβάσεις και δε θα επιτρέπονται προσλήψεις με τη βούλα του νόμου, τότε τι θα κάνει; Νομοταγής δήμαρχος»... απαντά η «Λαϊκή Συσπείρωση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ερωτήσεις για τη λειτουργία παιδικών σταθμών και νηπιαγωγείων (2019-07-31 00:00:00.0)
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενάντια στο ΚΚΕ και το οργανωμένο κίνημα (2011-07-06 00:00:00.0)
«Υπερκομματικοί» και «ανεξάρτητοι» που σπέρνουν αυταπάτες (2010-10-03 00:00:00.0)
Συναίνεση στον «Καλλικράτη» με επιμέρους διαφοροποιήσεις (2010-05-04 00:00:00.0)
Με καλύτερες προϋποθέσεις (1998-09-05 00:00:00.0)
Με οδηγό τα λαϊκά συμφέροντα (1998-01-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ