Σάββατο 25 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κριτήριο ψήφου το μέλλον των παιδιών μας

Δημόσιο νηπιαγωγείο εν έτει 2010. Χώροι ασφυκτικά μικροί, τόσο μικροί που η διευθύντρια απηύθυνε έκκληση στους γονείς να μην έχουν τα παιδιά τους τσάντες, ούτε καν μικρές, παρά μόνο ένα ελάχιστο σε μέγεθος πουγκάκι που θα χωράει ίσα ίσα το κολατσιό του παιδιού. Για αυλή ούτε λόγος, μια εσωτερική σε μέγεθος μινιατούρας, όπου είναι από δύσκολο έως αδύνατον να αναπτυχθεί οποιαδήποτε δραστηριότητα. Οι γονείς υποχρεούνται να καταβάλουν 60 - 80 ευρώ για αναλώσιμα υλικά, αυτά που θα χρησιμοποιήσουν τα παιδιά για τις εργασίες και τις κατασκευές. Επιπρόσθετα στους γονείς χρεώνεται η ευθύνη για τον καθαρισμό παιχνιδιών που υπάρχουν στο νηπιαγωγείο. Ενώ τους ανατίθεται εκ περιτροπής να πλένουν τις πετσέτες με τις οποίες θα σκουπίζουν τα χεράκια τους τα παιδιά. Το ίδιο ισχύει και για τα σκεπάσματα που θα χρησιμοποιούν τα νήπια του ολοήμερου τμήματος για τη μεσημεριανή τους ξεκούραση.

Αυτά για αρχή γιατί ποιος ξέρει τι άλλο θα τους ζητηθεί στην πορεία του χρόνου... Ετσι ώστε από νωρίς νωρίς να εμπεδώνουν την αντίληψη ότι η λειτουργία του σχολείου εξαρτάται και από τους ίδιους, είναι συνυπεύθυνοι γι' αυτήν, ως τη στιγμή που θα είναι οι αποκλειστικά υπεύθυνοι. Η εργατική - λαϊκή οικογένεια δεν πρέπει να συμβιβαστεί με μια τέτοια κατάσταση. Για το παρόν και το μέλλον των παιδιών της οφείλει να διεκδικήσει δημόσια δωρεάν εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες, να υπερασπίσει το δικαίωμα των παιδιών της στη μόρφωση. Κι ένα πρώτο απαραίτητο βήμα για τη διασφάλιση αυτού του δικαιώματος είναι η καταδίκη όσων με την πολιτική τους το υπονομεύουν και το ακυρώνουν στην πράξη.

Οι γονείς των χιλιάδων παιδιών που έμειναν έξω απ' τους παιδικούς σταθμούς, οι γονείς χιλιάδων νηπίων που απ' την πρώτη μέρα έναρξης της χρονιάς ήρθαν αντιμέτωποι με την υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της Παιδείας, οι γονείς που βλέπουν τα παιδιά τους να στοιβάζονται σε υπεράριθμες τάξεις, χωρίς βιβλία, χωρίς δασκάλους, οι γονείς που βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να μορφωθούν τα παιδιά τους, έχουν μια πρώτη ευκαιρία να εκφράσουν την αγανάκτησή τους. Στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση να καταδικάσουν τους εκλεκτούς του δικομματισμού για την τοπική διοίκηση. Είναι συνυπεύθυνοι για την κατάσταση που υπάρχει και για την ακόμα χειρότερη που θα διαμορφώσει ο «Καλλικράτης» και στο χώρο της Παιδείας, τον οποίο προορίζονται να εφαρμόσουν με πυγμή. Πρέπει να πληρώσουν. Τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στηρίζει το ΚΚΕ, να πέσουν μαζικά στην κάλπη. Αυτή μπορεί και πρέπει να είναι η απάντηση της λαϊκής οικογένειας. Η μόνη που θα πιάσει τόπο προς όφελός της.


Β. Ν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ