Σάββατο 25 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Προεκλογική δημαγωγία με τα κεσάτια στα μαγαζιά

Με περιοδεία στην Ερμού εγκαινίασε χτες τις προεκλογικές του εμφανίσεις ο Αντ. Σαμαράς

Τα κεσάτια στα εμπορικά καταστήματα είναι αποτέλεσμα της πολιτικής ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Οι μικροί επαγγελματοβιοτέχνες και αυτοαπασχολούμενοι έχουν κάθε συμφέρον να τους καταδικάσουν και να τους τιμωρήσουν πολιτικά

Motion Team

Τα κεσάτια στα εμπορικά καταστήματα είναι αποτέλεσμα της πολιτικής ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Οι μικροί επαγγελματοβιοτέχνες και αυτοαπασχολούμενοι έχουν κάθε συμφέρον να τους καταδικάσουν και να τους τιμωρήσουν πολιτικά
Η ασύστολη δημαγωγία πάνω στα υπαρκτά προβλήματα των μικρών και αυτοαπασχολούμενων του εμπορίου, οι ψεύτικες υποσχέσεις για δήθεν έξοδο από το μνημόνιο και την κρίση, καθώς και οι αποπροσανατολιστικές κοκορομαχίες με την κυβέρνηση αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά των προεκλογικών περιοδειών που ξεκίνησε από χτες ο Αντ. Σαμαράς.

Διόλου τυχαία, ο πρόεδρος της ΝΔ επέλεξε το εμπορικό κέντρο της Αθήνας για την πρώτη προεκλογική περιοδεία του, με σαφή στόχο να συγκαλύψει τη φιλομονοπωλιακή πολιτική που υπηρετεί και το κόμμα του και η οποία εξοντώνει τους μικρούς επιχειρηματίες και αυτοαπασχολούμενους. Στη δήλωση που έκανε μετά την περιοδεία στα καταστήματα της Ερμού, περίσσεψαν οι δημαγωγικές διαπιστώσεις και τα άσφαιρα πυρά κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.

«Αυτό που βλέπουμε είναι η διάλυση της αγοράς. Αυτό που βλέπουμε είναι το στέγνωμα της αγοράς. Αυτό που βλέπουμε είναι ανθρώπους οι οποίοι αγωνίζονται να κρατηθούν στην επιφάνεια, την ώρα που ξέρουν ότι έρχονται και άλλα απειλητικότερα μέτρα. Αυτό δεν μπορεί έτσι να συνεχιστεί», τόνισε, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για την κατάσταση στην «πιάτσα», όπως είπε.

Αυτό που δεν είπε ο πρόεδρος της ΝΔ είναι ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις του κόμματός του και του ΠΑΣΟΚ είναι αυτές που έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την κατρακύλα του λαϊκού εισοδήματος και τη μονοπώληση του εμπορίου, που συνδυαστικά έχουν οδηγήσει σε απόγνωση τη συντριπτική πλειοψηφία των μικρών του κλάδου.

Κινούμενος στο ίδιο μήκος της δημιουργίας εντυπώσεων, ο Αντ. Σαμαράς κάλεσε τον πρωθυπουργό «να έρθει να περπατήσει και να δει την πραγματικότητα και τις συνέπειες της ύφεσης, να δει τον κόσμο που δεν έχει κάνει ούτε "σεφτέ" σήμερα»...(!) Παραμένοντας σκόπιμα σε αόριστο και γενικόλογο επίπεδο συμπλήρωσε ότι «τα μέτρα που παίρνονται σήμερα είναι άδικα» και απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση «να καταλάβει το λάθος αυτής της πολιτικής».

Πλάτη σε όλα

Την ίδια στιγμή, η ΝΔ συνεχίζει να βάζει πλάτες για να προχωρήσουν τα «αναπτυξιακά» - αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, καλλιεργώντας κλίμα συναίνεσης υπέρ του μονόδρομου της πλουτοκρατίας. Στο πλαίσιο αυτό καλωσόρισε το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε η κυβέρνηση με το Κατάρ, επισημαίνοντας ότι «οι ξένες επενδύσεις είναι καλοδεχούμενες και αναγκαίες». Ζητάει όμως περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς προτίθεται να προχωρήσει συγκεκριμένα και να μη μείνει «μια διακήρυξη προθέσεων».

Στο ίδιο πνεύμα, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Χρ. Σταϊκούρας, η ΝΔ ξεκαθάρισε ότι θα στηρίξει το νόμο Παμπούκη (fast truck) για την επιτάχυνση των επενδύσεων. Παράλληλα τα στελέχη της ΝΔ ζητούν από την κυβέρνηση να σταματήσει το παιχνίδι εντυπώσεων με τις εξεταστικές επιτροπές προκειμένου να διευκολύνει τη συναίνεση μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων.

«Είμαστε εδώ για να συναινέσουμε, αλλά δε θα γίνουμε και πάτημα της κυβερνητικής προπαγάνδας», είπε χαρακτηριστικά (στον «Real FM») ο Κ. Χατζηδάκης, υπογραμμίζοντας ότι η ΝΔ έχει ψηφίσει το 50% των νομοσχεδίων που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ. «Η κριτική που κάνουμε στην κυβέρνηση είναι κριτική καθυστέρησης» όσον αφορά τη λήψη των «αναγκαίων» μέτρων πριν το μνημόνιο, συμπλήρωσε με νόημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ