Σάββατο 25 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Στους δρόμους και οι αστυνομικοί

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.--

Χιλιάδες αστυνομικοί διαδήλωσαν χτες στους δρόμους της ρουμανικής πρωτεύουσας, το Βουκουρέστι, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα λιτότητας που παίρνει η κυβέρνηση του Εμίλ Μποκ. Περίπου 5.000 αστυνομικοί των δύο μεγαλύτερων συνδικάτων τους «Pro Lex» και «SNPPC» συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία, έξω από την έδρα της κυβέρνησης και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο απαιτώντας να συναντηθεί αντιπροσωπεία τους με τον Πρόεδρο Τράιαν Μπασέσκου.

Οι αστυνομικοί απαιτούν να σταματήσει η κυβέρνηση τη μείωση των μισθών τους κατά 25%, να μην προχωρήσει σε απολύσεις, να διατηρηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Πρόσφατα το κοινοβούλιο της χώρας ενέκρινε νομοσχέδιο που αποτελεί μέρος των μέτρων λιτότητας που από κοινού προώθησαν η κυβέρνηση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Παγκόσμια Τράπεζα για την εξασφάλιση των συμφερόντων του κεφαλαίου, στο οποίο αυξάνονται τα όρια συνταξιοδότησης στα 65 χρόνια έως το 2015 για τους άνδρες και έως το 2030 για τις γυναίκες.

Σύμφωνα με το συνδικάτο «Pro Lex», οι μηνιαίες αποδοχές των αστυνομικών κυμαίνονται σήμερα κατά μέσο όρο από 240 έως 350 ευρώ, ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας τους. Οι χτεσινές κινητοποιήσεις είναι η συνέχεια των προηγούμενων που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία βδομάδα, με χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους στους δρόμους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ