Σάββατο 25 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΠΙΑ Η ΗΡΑ ΑΠ' ΤΟ ΣΤΑΡΙ

ΦΩΤΙΑ ΧΩΡΙΣ ΖΕΣΤΑΣΙΑ: «Πανάκριβο ίσως και δυσεύρετο θα είναι φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης. Η διάθεσή του ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου και με τα σημερινά δεδομένα το κόστος του θα κυμανθεί ανάμεσα στα 0,80 με 0,85 ευρώ το λίτρο, με τιμές δηλαδή υψηλότερες από πέρυσι κατά 54% με 57%» (το πρώτο θέμα στο ΕΘΝΟΣ).

ΑΡΠΑΧΤΗ ΣΤΗΝ ΨΥΧΡΑ: «Ο Παπανδρέου απέκλεισε μέσω του Ρόιτερς την αύξηση του ΦΠΑ, την οποία επιβεβαίωσε το υπουργείο Οικονομικών (...) Ο κ. Παπακωνσταντίνου "διέψευσε" τον πρωθυπουργό, καθώς ήδη σχεδιάζει να εντάξει στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού την αύξηση του ΦΠΑ από το 11% στο 13% για είδη πρώτης ανάγκης όπως τα τρόφιμα, τα φάρμακα και τις υπηρεσίες των ΔΕΚΟ με στόχο να συγκεντρώσει έσοδα 1 δισεκατομμυρίου ευρώ» (το πρώτο θέμα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ: «Χιλιάδες εργάτες, ΕΒΕ, φτωχοί αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες από τα λαϊκά στρώματα διαδήλωσαν δυναμικά στα κοινά συλλαλητήρια σε ολόκληρη τη χώρα, για να μην περάσουν οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, στον ΦΠΑ, στο πετρέλαιο θέρμανσης. "Καμιά διακοπή σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, αέριο για τους άνεργους και τους απλήρωτους", απαιτούν οι εργάτες! "Τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα μονοπώλια ενισχύει η κυβέρνηση, ενιαίος αγώνας ενάντιά τους", διατράνωσαν οι αυτοαπασχολούμενοι. Στα χωριά υπάρχει μαρασμός. "Οργανωμένη πάλη κόντρα στην πολιτική που μας φέρνει εξαθλίωση", βροντοφώναξαν οι φτωχοί αγρότες. "Απειθαρχούμε στο μνημόνιο, στην ΕΕ και την κυβέρνηση. Οργάνωση για την ανατροπή", διακήρυξαν οι σπουδαστές και οι φοιτητές. "Βάλε πάγο στα κέρδη τους. Πριν αυτά παγώσουν τα παιδιά σου", το σύνθημα της ΟΓΕ» (το πρώτο θέμα στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΝΩ ΧΡΩΣΤΑΝΕ, ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ: «Ο Γ. Προβόπουλος ζητά, προκειμένου να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα, μεταρρυθμίσεις στις αγορές εργασίας και προϊόντων. Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια το κόστος εργασίας έχει επιβαρυνθεί σημαντικά λόγω των μεγάλων αυξήσεων στους μισθούς» (το θέμα στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ