Τρίτη 28 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΓΓΑ
Αποτέλεσμα της γενικότερης κυβερνητικής πολιτικής

Συνειδητή επιλογή - ως μέρος της γενικότερης πολιτικής και των σχεδιασμών της - είναι η κυβερνητική πρακτική και στο ζήτημα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (πολυδιάσπασή της). Παρά τη λανθασμένη εντύπωση κάποιων, αλλά κυρίως την εσκεμμένη προσπάθεια άλλων να παρουσιαστεί ως ανικανότητα προσώπων ή/και δείγμα ασυνεννοησίας.

Χαρακτηριστικά - στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου των εργαζομένων - η (πρώην υπάλληλος στην ΓΓΑ) βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μ. Θεοχάρη, μίλησε για απαράδεκτο καθεστώς, για άρθρο που αποψιλώνει την ΓΓΑ, εκφράζοντας την πίστη της ότι γίνεται από άγνοια και όχι σκοπιμότητα! Ισχυρίστηκε πως μίλησε με το γραφείο του πρωθυπουργού και (υποτίθεται) «δεν ξέρουν οι άνθρωποι»...

Το άρθρο στο οποίο αναφέρεται είναι το 13 του νόμου 3878/2010. Μετονομάζει τη Γενική Γραμματεία Ολυμπιακής Αξιοποίησης σε Γενική Γραμματεία Πολιτιστικής και Τουριστικής Υποδομής και την Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Εργων σε Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Εργων και Εγκαταστάσεων Πολιτιστικής και Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΥΔΕ/ΕΠΤΑ). Διευρύνοντας τη δικαιοδοσία της - πλην των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων - «στα λοιπά έργα και εγκαταστάσεις», π.χ. στάδια που υπάγονταν στην ΓΓΑ.

Ας θυμηθούμε κάποια άλλα γεγονότα «άγνοιας και όχι σκοπιμότητας» που προηγήθηκαν. Στις προγραμματικές δηλώσεις ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Π. Γερουλάνος, είχε γνωστοποιήσει ότι θα δοθεί «ιδιαίτερη έμφαση σε τομείς που δημιουργούν συνέργιες (σ.σ. δημοσίου και ιδιωτών) όπως ο αθλητικός τουρισμός». Ο υφυπουργός του, Γ. Νικητιάδης, σε συνέντευξή του είχε - μεταξύ άλλων - ξεκαθαρίσει πως ο αθλητικός τουρισμός «είναι ένα εργαλείο που αν χρησιμοποιηθεί σωστά, μπορεί να αποφέρει μεγάλα κέρδη».

Για να ολοκληρώσουμε ...το παζλ, να προσθέσουμε τα προγράμματα Σύμπραξης Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), όπου με ελάχιστη συμμετοχή επιχειρηματίες ή/και κονσόρτσιουμ επιχειρηματιών εκμεταλλεύονται (υπερκερδοσκοπούν) δημόσιες υποδομές και δραστηριότητες. Ακόμα τη νέα διοικητική αλλαγή του κράτους («ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»), όπου οι περιφέρειες ή μεγάλοι δήμοι θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο. Με αποτέλεσμα αντίστοιχο με την εκποίηση Ολυμπιακών εγκαταστάσεων π.χ. μπάτμινγκτον.

Η κυβερνητική πολιτική λοιπόν δεν είναι «αλλοπρόσαλλη» ή «χωρίς πολιτικό σχέδιο», όπως λανθασμένα υποστήριξαν εργαζόμενοι στη συνέντευξη Τύπου. Με την «υποβάθμιση του ρόλου, των αρμοδιοτήτων και του έργου της ΓΓΑ» - όπως σε άλλο σημείο σωστά τονίστηκε - προφανής στόχος είναι «η εκχώρηση σημαντικών αρμοδιοτήτων και λειτουργιών του στον ιδιωτικό τομέα, η μεταφορά κόστους βασικών κοινωνικών αγαθών (Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση, Πολιτισμός, Αθλητισμός κλπ.) από το κράτος στον πολίτη». Οι εργαζόμενοι στην ΓΓΑ - χτες αποφάσισαν τη συνέχιση της κατάληψης - έχουν σήμερα νέα συνέλευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ