Τρίτη 28 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την κατάληψη στη ΓΓΑ

Αναφορικά με την κατάληψη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ) από τους εργαζόμενους το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«

Η προσπάθεια της κυβέρνησης για διάσπαση του αντικειμένου της ΓΓΑ, την αφαίρεση αρμοδιοτήτων και τη μεταφορά υπηρεσιών, πάει χέρι χέρι με την υποβάθμιση της ανάπτυξης της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού και το χτύπημα των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων. Ερχεται να προστεθεί στην περικοπή της χρηματοδότησης από το κράτος, την κατηγοριοποίηση των αθλημάτων και την αξιοποίηση του αθλητισμού ως θεάματος και ατραξιόν για την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης στον τουρισμό.

Η κυβέρνηση ουσιαστικά υλοποιεί τις προγραμματικές δηλώσεις και ταυτόχρονα διαμορφώνει το πλαίσιο, τα όργανα και τους μηχανισμούς που θα διευκολύνουν την άμεση και χωρίς καθυστερήσεις διείσδυση της επιχειρηματικής δράσης. Τόσο για παράδειγμα στην αξιοποίηση των υπαρχουσών υποδομών όσο και στην κατασκευή νέων.

Η πρόσφατη σύσταση Γενικής Γραμματείας Πολιτιστικής και Τουριστικής Υποδομής, η κατεύθυνση για μεταφορά της ευθύνης για τα Ολυμπιακά έργα και ακίνητα στην ΑΕ Τουριστικής Ανάπτυξης, δείχνουν το πώς σκέφτεται η κυβέρνηση. Στην κατεύθυνση αυτή θα βοηθήσει και η εφαρμογή του "Καλλικράτη" με την άμεση σύμπραξη των τοπικών οργάνων με την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Πρέπει να βγουν συμπεράσματα. Οι αντιδράσεις των εργαζομένων στη ΓΓΑ είναι δικαιολογημένες. Σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να διασπάται ο ενιαίος χαρακτήρας της Φυσικής Αγωγής, του Αθλητισμού. Τα σχέδια της κυβέρνησης δεν αποσκοπούν στη στήριξη του δικαιώματος για σωματική άσκηση και αναψυχή του λαού και της νεολαίας. Στόχος της είναι η ανάπτυξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου και στον τομέα του Αθλητισμού.

Σήμερα προβάλλει η ανάγκη για την ύπαρξη ενιαίου δημόσιου κρατικού φορέα, που θα 'χει τη συνολική ευθύνη για το σχεδιασμό, τη λειτουργία και τον έλεγχο της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού. Χορήγηση δωρεάν από το κράτος όλων των προϋποθέσεων για τη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό της νεολαίας. Υλικοτεχνική υποδομή, επιστημονική στήριξη, επαρκής χρηματοδότηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ