Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Διέξοδος στη λαϊκή συμμαχία κόντρα στα μονοπώλια

Επανακατατέθηκε Επίκαιρη Επερώτηση του Κόμματος για την οικονομική πολιτική

Επανακατατέθηκε χτες στη Βουλή η Επίκαιρη Επερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, που αφορά στο σύνολο της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, η οποία συνεχίζει την επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα, για να στηρίξει την κερδοφορία του κεφαλαίου. Η Επερώτηση είχε αρχικά κατατεθεί στις 7 Σεπτέμβρη 2010 από σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα. Υπενθυμίζεται ότι είχε οριστεί να συζητηθεί στις 17 Σεπτέμβρη 2010, αλλά αποσύρθηκε με πρωτοβουλία της ΚΟ του ΚΚΕ, καθώς την ίδια μέρα είχε οριστεί να συζητηθεί Επερώτηση της ΝΔ, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει και γιατί ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών, περιφρονώντας την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, δήλωσε ότι δε θα παραστεί στη συζήτηση, αλλά θα στείλει τον υφυπουργό του.

Στο κείμενο της Επίκαιρης Επερώτησης του ΚΚΕ σημειώνεται ότι η ραγδαία επιδείνωση της θέσης των λαϊκών στρωμάτων, οι μεγάλοι κίνδυνοι για το λαό και τη χώρα απορρέουν από τους μεγάλους ανταγωνισμούς μονοπωλιακών ομίλων και ιμπεριαλιστικών χωρών που συγκρούονται στην περιοχή μας. Και αναφέρεται η περίπτωση της ανάπτυξης συνεργασίας με το κράτος του Ισραήλ, τα σχέδια ΝΑΤΟποίησης και συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου.

Γίνεται αναφορά στο «επικαιροποιημένο» μνημόνιο που σηματοδοτεί κλιμάκωση της επίθεσης κατά των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων και τονίζεται ότι είναι επιτακτική ανάγκη, τα λαϊκά στρώματα να συμπορευτούν στο δρόμο της πάλης για την προστασία και τα δικαιώματα της λαϊκής οικογένειας, για τις ώριμες και αναγκαίες ριζικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν σε επίπεδο οικονομίας και εξουσίας.

Στα πλαίσια αυτά, επισημαίνεται η ανάγκη: Ο λαός να αρνηθεί να πληρώσει τα βάρη της κρίσης. Να εκφραστεί μαζική λαϊκή οργανωμένη δράση κατά της ακρίβειας, των φορολογικών μέτρων, της ληστείας από τις τράπεζες. Να υπάρχει σταθερή εργασία για όλους. Κατάργηση κάθε είδους και μορφής ελαστικής - προσωρινής εργασίας. Διασφάλιση του λαϊκού εισοδήματος. Σύγχρονη Κοινωνική Ασφάλιση. Δραστική μείωση των ορίων συνταξιοδότησης.

Και καταλήγει με την επισήμανση: «Λύση για το λαό δεν μπορεί να έρθει από κινήσεις κορυφής και χωρίς να θιχτούν η οικονομική κυριαρχία και η εξουσία των μονοπωλίων, ο "ευρωμονόδρομος" και κάθε ιμπεριαλιστική ένωση - συμμαχία, χωρίς οργανωμένο εργατικό κίνημα και λαϊκή συμμαχία σε σύγκρουση με τα μονοπώλια, τα κόμματα, τις κυβερνήσεις τους. Το ζήτημα δεν είναι να αλλάξει η κυβέρνηση, αλλά να αλλάξει η τάξη που βρίσκεται στην εξουσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ