Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΕ
Αγώνας για ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας της ΠΑΣΕΒΕ σε όλες τις μεγάλες πόλεις

Αποψη από τη συγκέντρωση της Αθήνας
Αποψη από τη συγκέντρωση της Αθήνας
Την πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων που δεν έχουν να πληρώσουν τις εισφορές τους στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), για όσο διαρκεί η κρίση, απαίτησαν χτες από τη διοίκηση του Ταμείου οι αγωνιστικές δυνάμεις των ΕΒΕ σε πολλές πόλεις της χώρας, ανταποκρινόμενες στο αγωνιστικό κάλεσμα της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ). Συγκεντρώσεις και παρεμβάσεις διαμαρτυρίας έγιναν χτες σε: Αθήνα, Πειραιά, Πάτρα, Ζάκυνθο, Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Πύργο, Βόλο, Αρτα, Κιλκίς, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Δράμα, Κοζάνη, Κατερίνη, Λαμία, Ηράκλειο Κρήτης.

Στην Αθήνα, η συγκέντρωση που ξεκίνησε στις 9 το πρωί, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11. Αντιπροσωπεία συνδικαλιστών συναντήθηκε με το διοικητή του ΟΑΕΕ, ο οποίος περιορίστηκε στην έκφραση ανησυχίας για την κατάσταση, σε σχέση βέβαια με τα έσοδα του Ταμείου και όχι με την κατάσταση των εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών με μικρά ή μεγάλα χρέη που δεν έχουν κάλυψη. Κάτω από την πίεση των αγωνιστικών δυνάμεων, αλλά και χωρίς να δεσμευτεί, ο διοικητής ανέφερε ότι μπορεί να συζητήσει το ΔΣ για την σφράγιση των βιβλιαρίων υγείας ορισμένων επαγγελματοβιοτεχνών, που βρίσκονται στη... χειρότερη κατάσταση (και ύστερα από έλεγχο... περιουσιακών στοιχείων). Εκανε, επίσης, λόγο για ένα μηχανισμό κατανομής των εισφορών με μεταφορά ουσιαστικά των σημερινών χρεών στο μέλλον, αλλά και για διαχωρισμό των εισφορών, ώστε να αποδίδεται ξεχωριστά το τμήμα για την περίθαλψη. Αυτές οι διαχειριστικού τύπου επιμέρους μικροπαρεμβάσεις, που έτσι κι αλλιώς μπήκαν στη συζήτηση ως προσωπικές σκέψεις, όχι μόνο δε λύνουν το πρόβλημα των ακάλυπτων ασφαλισμένων του Ταμείου, αλλά θεωρούν δεδομένη τη συνέχιση της υποχρηματοδότησης του ΟΑΕΕ, που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε κατάρρευση και νέες αρνητικές συνέπειες για ασφαλισμένους και συνταξιούχους.

Γι' αυτό και η ΠΑΣΕΒΕ συνεχίζει τον αγώνα. Ο Π. Γαλανόπουλος, στέλεχος της ΠΑΣΕΒΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, σημείωσε μετά το τέλος της συνάντησης, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους, ότι η τοποθέτηση του διοικητή κινήθηκε στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής που μειώνει διαρκώς τη χρηματοδότηση στο Ταμείο. Πρόσθεσε ότι θα μεταφερθούν στα σωματεία τα όσα συζητήθηκαν στη συνάντηση και κατέληξε: «κλιμακώνουμε τον αγώνα. Προσπαθούμε για την ανάπτυξη ενός ρωμαλέου κινήματος με την ΠΑΣΕΒΕ και με το κοινό πλαίσιο δράσης με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ και το ΜΑΣ, που πιστεύουμε ότι δίνει νέες δυνατότητες στην πάλη μας».

  • Στον Πύργο θα γίνει νέα κινητοποίηση, σήμερα Πέμπτη στη 1 μετά το μεσημέρι, έξω από το Επιμελητήριο, με αίτημα να δοθούν οι απαραίτητες βεβαιώσεις μέλους και σε αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν την εισφορά τους σ' αυτό. Οι βεβαιώσεις είναι απαραίτητες για τις συναλλαγές των μικρών επιχειρήσεων με τις υπηρεσίες του Δημοσίου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ