Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ: Απορρίφθηκε άλλη μια προσφυγή από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) που αφορούσε την ίδρυση ΧΥΤΑ στην κοινότητα Γραμματικού. Οι προσφεύγοντες στρέφονταν κατά της απόφασης του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής του Σεπτέμβρη του 2005, με την οποία είχε αρθεί η αναδάσωση που έχει επιβληθεί το 1985 σε έκταση 464 στρεμμάτων στη θέση Μαύρο Βουνό. Στο σκεπτικό της απόφασης του Ε' Τμήματος του ΣτΕ μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι για κάθε έργο που αφορά τη διαχείριση αποβλήτων απαιτείται η τήρηση της διαδικασίας έγκρισης περιβαλλοντικών όρων και πως η έγκριση αυτή επέχει θέση έγκρισης επέμβασης σε δασική έκταση. Επίσης, προσθέτει ότι τα έργα για τη διαχείριση και διάθεση των αποβλήτων, για κάθε έννομη συνέπεια, θεωρούνται ως έργα υποδομής ιδιαίτερης σημασίας.

ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ: Τμήμα δίωξης οικονομικού εγκλήματος συστάθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, με στόχο την ταχύτερη διερεύνηση υποθέσεων οικονομικής φύσεως (κακουργήματα) που σχετίζονται με το Δημόσιο. Επίσης, συστάθηκε ξεχωριστό τμήμα για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας και ξεχωριστό τμήμα περιβάλλοντος και πολιτιστικών αγαθών.

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ: Δύο πυρκαγιές ξέσπασαν χτες σε Φθιώτιδα και Βοιωτία, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις λόγω πτώσης κεραυνών. Στις 3.45 φλόγες έκαναν την εμφάνισή τους σε δασική έκταση κοντά στην Αταλάντη του νομού Φθιώτιδας. Μέχρι και τη δύση του ηλίου δύο αεροσκάφη έκαναν ρίψεις νερού ενώ στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν επίσης 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα 16 ατόμων. Μακριά από κατοικημένη περιοχή ήταν και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 7 το απόγευμα σε δασική έκταση στο Κάστρο Βοιωτίας. Τέσσερα αεροσκάφη, 14 πυροσβέστες με τα επτά οχήματα και το πεζοπόρο τμήμα εννέα ατόμων προσπαθούσαν να τη θέσουν υπό έλεγχο ως αργά το βράδυ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ