Παρασκευή 1 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Να φέρουμε στο προσκήνιο τις ανάγκες μας

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός, κατά την περιοδεία του χτες στα Πετράλωνα έκανε την ακόλουθη δήλωση για τις επενδύσεις που δρομολογούνται στην Αττική:

«Μεγάλοι ωφελημένοι απ' τις επενδύσεις που δρομολογούνται στην Αττική μέσω των σχεδίων κυβέρνησης και της ΕΕ θα είναι μια χούφτα μονοπωλιακοί όμιλοι. Αναφερόμαστε σε επενδύσεις για μεταφορές, διαμετακόμιση εμπορευμάτων, τουρισμό πολυτελείας, "πράσινη ενέργεια".

Στο όνομα της προσέλκυσης αυτών των επενδύσεων θα επιταχυνθεί η κατεδάφιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης. Η γη θα συγκεντρωθεί σε μεγάλες καπιταλιστικές εκμεταλλεύσεις. Τα νέα έργα υποδομής που θα απαιτηθούν θα τα πληρώσει και πάλι διπλά - τριπλά ο λαός. Η μεγάλη αύξηση της μεταφορικής κίνησης χωρίς τα αναγκαία έργα περιβαλλοντικής προστασίας θα αυξήσει τη ρύπανση της ατμόσφαιρας και θα διογκώσει τα συγκοινωνιακά προβλήματα των εργαζομένων. Ο συγκεκριμένος προσανατολισμός των επενδύσεων θα βαθύνει την ανισόμετρη ανάπτυξη των κλάδων της οικονομίας. Η συρρίκνωση βασικών κλάδων της μεταποίησης θα επιταχυνθεί.

Πρέπει να εγκαταλείψουμε αυτό τον αδιέξοδο, αντιλαϊκό δρόμο ανάπτυξης. Να φέρουμε στο προσκήνιο τις ανάγκες μας, να απαιτήσουμε την ικανοποίησή τους, οργανώνοντας και κλιμακώνοντας την αντεπίθεσή μας. Υπάρχει διέξοδος, είναι η μετατροπή των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, της γης, των πηγών ενέργειας σε λαϊκή περιουσία, σε κοινωνική κρατική ιδιοκτησία. Μόνο τότε μπορεί να εφαρμοσθεί κεντρικό σχέδιο ανάπτυξης που θα διασφαλίσει συνδυασμένα τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ