Παρασκευή 1 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ξεκινούν οι αιτήσεις για μετεγγραφές φοιτητών

Την εγκύκλιο για τις φετινές μετεγγραφές στην Ανώτατη Εκπαίδευση δημοσίευσε, χτες, το υπουργείο Παιδείας. Μετεγγραφές δικαιούνται οι φοιτητές και σπουδαστές πολύτεκνων οικογενειών, οι ορφανοί από έναν ή δύο γονείς που ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος των τριών τελευταίων χρόνων δεν υπερβαίνει το ποσό των 45.000 ευρώ, οι φοιτητές ή σπουδαστές με συγκεκριμένα προβλήματα υγείας, όσοι έχουν συγκεκριμένες αθλητικές διακρίσεις κ.ά.

Σύμφωνα με την προσθήκη στον πρόσφατο νόμο για τη Διά Βίου Μάθηση, μετεγγραφές δικαιούνται οι πρωτοετείς φοιτητές ή σπουδαστές (ή δευτεροετείς που έχουν πετύχει μια σειρά υποχρεωτικά μαθήματα), εφόσον ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος των τριών τελευταίων οικονομικών ετών δεν υπερβαίνει το ποσό των 45.000 ευρώ. Ο αριθμός των δικαιούχων της παραπάνω κατηγορίας είναι περιορισμένος, αφού οι μετεγγραφές δεν πρέπει να ξεπερνούν το 14% του συνόλου των εισαχθέντων στο τμήμα υποδοχής κ.ά. Επίσης, υπάρχει δυνατότητα μετεγγραφής αδελφών προς αντίστοιχα Τμήματα Πανεπιστημίων ή ΤΕΙ εκτός λεκανοπεδίου Αττικής και Νομού Θεσσαλονίκης, με συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Αναλυτικές πληροφορίες και ολόκληρη η σχετική εγκύκλιος υπάρχουν στη ιστοσελίδα http://metegrafes.minedu.gov.gr.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση μετεγγραφής στην παραπάνω ιστοσελίδα από τις 4 έως τις 20 Οκτώβρη, ή στις γραμματείες των τμημάτων από σήμερα έως τις 20 Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ