Παρασκευή 1 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ
Απειλούν να κόψουν το ρεύμα στα Δημοτικά σχολεία!

Δε φτάνει που οι μαθητές των δημοτικών του Ολυμπιακού Χωριού κάνουν μάθημα σε προκάτ, τώρα κινδυνεύουν να μην έχουν και ρεύμα!
Δε φτάνει που οι μαθητές των δημοτικών του Ολυμπιακού Χωριού κάνουν μάθημα σε προκάτ, τώρα κινδυνεύουν να μην έχουν και ρεύμα!
Χωρίς ρεύμα κινδυνεύουν να μείνουν σε 15 μέρες τα δύο δημοτικά σχολεία του Ολυμπιακού Χωριού, καθώς η ΔΕΗ προειδοποιεί ότι θα διακόψει την παροχή αν δεν πληρωθεί λογαριασμούς ύψους 11.500 ευρώ! Τα κτίρια των δύο Δημοτικών στο Ολυμπιακό Χωριό χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων και μετά παραδόθηκαν στον ΟΣΚ, ο οποίος ξεκίνησε τη λειτουργία τους ως σχολεία το 2006. Εδώ και τέσσερα χρόνια όμως ΔΕΗ, ΟΣΚ και υπουργείο Παιδείας, παρά το γεγονός ότι το Ολυμπιακό Χωριό αποτελεί ιδιαίτερη περίπτωση μιας πόλης που κατοικήθηκε μέσα σε έναν περίπου χρόνο από περίπου 10.000 κατοίκους δεν φρόντισαν να ξεκαθαρίσουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα.

Ετσι, η ΔΕΗ συνεχίζει να ηλεκτροδοτεί τα δύο Δημοτικά με παροχές μέσης τάσης (που σημαίνει πιο ακριβούς λογαριασμούς ρεύματος) όπως έκανε όταν τα κτίρια χρησιμοποιήθηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ αρχικά υπολόγιζε στους λογαριασμούς ακόμα και δημοτικά τέλη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και για τους καλοκαιρινούς μήνες που τα σχολεία είναι κλειστά, έχει εκδώσει λογαριασμούς ύψους 350 ευρώ, ενώ για τους μήνες λειτουργίας αγγίζουν και τα 800 ευρώ, όταν ένα σύνηθες δημοτικό σχολείο δεν κάνει λογαριασμούς πάνω από 100 με 200 ευρώ! Από τον Ιούνη του 2009 μέχρι σήμερα, φαίνεται να είναι απλήρωτοι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ που έφταναν στον ΟΣΚ. Ετσι η ΔΕΗ, λειτουργώντας φυσικά με ιδιωτικοοινομικά κριτήρια, έστειλε έγγραφο στον ΟΣΚ την περασμένη Τετάρτη προειδοποιώντας ότι αν δεν εξοφληθούν οι λογαριασμοί θα κόψει το ρεύμα.

Πρόκειται για τα αποτελέσματα μιας πολιτικής, η οποία κατασκεύασε μια ολόκληρη πόλη με χρήματα των εργαζομένων (ΟΕΚ) πλουτίζοντας τους μεγαλοκατασκευαστές και στη συνέχεια, την παρέδωσε στους δικαιούχους χωρίς καμία απολύτως μέριμνα για τη διαβίωση των ίδιων και των παιδιών τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα δύο Δημοτικά από την πρώτη μέρα λειτουργίας τους αποδείχτηκαν ανεπαρκή να καλύψουν τις αριθμητικές ανάγκες των μαθητών, με αποτέλεσμα να έχουν εγκατασταθεί σήμερα περίπου 20 προκάτ. Το υπουργείο Παιδείας όμως το οποίο έχει ουσιαστικά την άμεση ευθύνη δεν αδιαφορεί μόνο στην απαίτηση των γονιών της περιοχής για κατασκευή ενός ακόμα δημοτικού σχολείου, αλλά τώρα ετοιμάζεται να αφήσει και τα υπάρχοντα χωρίς ρεύμα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ