Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Καθολική συμμετοχή στην απεργία

Απάντηση στην πολιτική διάλυσης του υπουργείου Γεωργίας που ακολουθεί η κυβέρνηση, έδωσαν χτες οι υπάλληλοι του υπουργείου, της Περιφέρειας και των Νομαρχιακών Υπηρεσιών, με την καθολική συμμετοχή τους στη 48ωρη προειδοποιητική απεργία που κήρυξαν οι Ομοσπονδίες των συλλόγων τους.

Τα παντελώς άδεια γραφεία και η απέραντη σιωπή που επικρατούσε χτες, πρώτη μέρα της απεργίας, στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου Γεωργίας και όχι μόνο, ήταν η ισχυρότερη φωνή των εργαζομένων που διατράνωσε με τον καλύτερο τρόπο το δίκαιο των αιτημάτων τους και την απόφασή τους «να μην ανεχθούν άλλο τον οικονομικό και θεσμικό υποβιβασμό τους», όπως τονίζουν σε σχετική ανακοίνωσή τους και τα ΔΣ των Ομοσπονδιών. Γεγονός που φάνηκε και από τη μαζικότατη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι έξω από τον κεντρικό κτίριο του υπουργείου Γεωργίας.

Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν και σήμερα την απεργία τους, όπως είχε προαναγγελθεί, ενώ τα Διοικητικά Συμβούλιά τους θα αποφασίσουν για την παραπέρα πορεία των κινητοποιήσεων - σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους - αφού καμία ουσιαστική απάντηση δε βγήκε ούτε χτες από το στόμα του Γ. Ανωμερίτη, στη συνάντηση που είχαν μαζί του. Οπως χαρακτηριστικά σημειώνουν: «Η νέα συνάντηση με τον υπουργό Γεωργίας ουδέν απέφερε, αφού ο υπουργός παρέμεινε αμετακίνητος στις προτάσεις του της 15ης Δεκέμβρη, οι οποίες δεν ικανοποιούν τα βασικά και πάγια αιτήματά μας».

Στη συνάντηση της περασμένης Παρασκευής, αλλά και στη χτεσινή, οι μόνες «υποσχέσεις» που έδωσε ο Γ. Ανωμερίτης ήταν για την καταβολή εντός των επομένων ημερών του ειδικού επιδόματος που κέρδισαν με δικαστικές αποφάσεις οι δασολόγοι. Θέματα όπως η αναπλήρωση των απωλειών του εισοδήματος και η αύξηση των βασικών μισθών, ούτε καν φαίνεται να τον απασχόλησαν, ενώ η σταθερή του απάντηση στο αίτημα των εργαζομένων να σταματήσει η πολιτική διάλυσης και ιδιωτικοποίησης του υπουργείου Γεωργίας, είναι ότι «με την ανάληψη των αρμοδιοτήτων της Ανάπτυξης της Υπαίθρου διευρύνεται ο επιτελικός ρόλος του». Πάντως, γεγονός είναι πως σχεδόν όλα τα θεσμικά αιτήματα των εργαζομένων του υπουργείου Γεωργίας - όπως για παράδειγμα το σταμάτημα των υποχρεωτικών μετατάξεων, η μη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και η παραμονή του ελέγχου των προϊόντων φυτικής και ζωικής παραγωγής στο υπουργείο Γεωργίας - ο Γ. Ανωμερίτης τα αφήνει σκοπίμως μετέωρα. Δηλαδή, άλυτα!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ