Κυριακή 24 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ατυχίες και... απογοητεύσεις

Ατυχη στάθηκε η Χάιντι Αντικατζίδη αλλά ωστόσο άφησε αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον

Sportidea

Ατυχη στάθηκε η Χάιντι Αντικατζίδη αλλά ωστόσο άφησε αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον
Μπορεί οι επιτυχίες της χώρα μας να μονοπώλησαν το ενδιαφέρον, όμως η παρουσία της Ελλάδας δεν τελειώνει εκεί. Υπάρχουν και αυτοί που ξεκίνησαν στους Ολυμπιακούς με όνειρα, ελπίδες, προσδοκίες αλλά τελικά δεν κατάφεραν να δικαιωθούν. Κάποιες φορές η ατυχία, κάποιες άλλες οι συγκυρίες, στέρησαν από τους ίδιους και από τη χώρα μας μερικές επιτυχίες παραπάνω. Ομως, έτσι είναι ο αθλητισμός... Ας θυμηθούμε λοιπόν μερικές από τις στιγμές που τελικά δεν μπορέσαμε να πανηγυρίσουμε κάποια επιτυχία.

Κοντά στη «βρύση» χωρίς όμως να... «πιουν νερό», βρέθηκαν ο Κώστας Θάνος στην πάλη και η ομάδα Ολυμπιακού σπριντ στην ποδηλασία. Ο Κώστας Θάνος στην πάλη ήταν τέταρτος στα 97κ., ενώ την ίδια θέση κατέλαβε και η ομάδα του Ολυμπιακού σπριντ (Δημήτρης Γεωργαλής, Λάμπρος Βασιλόπουλος, Κλεάνθης Μπάργκας). Μια θέση πιο κάτω στα αγωνίσματά τους κατατάχτηκαν η Στέλλα Τσικούνα στη δισκοβολία, ο Τιγκράν Ουζλιάν στην πυγμαχία (κατηγορία 60κ.) καθώς και ο Αφταντίλ Ξανθόπουλος στην ελευθέρα πάλη (κατηγορία 97κ.).

«Οσκαρ ατυχίας» θα μπορούσε να διεκδικήσει η Χάιντι Αντικατζίδη, στην ιππασία. Χωρίς κανείς το περιμένει, την πρώτη ημέρα του ιππικού τριάθλου βρέθηκε να διεκδικεί με αξιώσεις ένα μετάλλιο, αλλά τελικά αρκέστηκε στην 6η θέση. Στην ίδια θέση κατατάχτηκαν και τρεις από τις μεγάλες ελληνικές ελπίδες για μετάλλιο στο Σίδνεϊ.. Ο Κώστας Γκατσιούδης στον ακοντισμό, που για άλλη μια φορά στο κρίσιμο σημείο κάπου τα χάλασε. Στην έκτη θέση τερμάτισαν όμως και ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Ατλάντα Νικόλας Κακλαμανάκης στην κατηγορία μιστράλ της ιστιοπλοΐας και ο Βαλέριος Λεωνίδης στην κατηγορία των 69κ. στην άρση βαρών. Μια από τα ίδια ισχύουν και για τον Δημήτρη Γεωργαλή στην ατομική χρονομέτρηση στην ποδηλασία.

Ενας άλλος Ολυμπιονίκης της Ατλάντα, ο Ιωάννης Μελισσανίδης δεν κατάφερε να δικαιώσει τις προσδοκίας. Αγωνίστηκε τραυματίας στον τελικό του άλματος, στην ενόργανη γυμναστική, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να πάρει μια θέση στο βάθρο των νικητών, αλλά να μείνει στην έβδομη θέση. Ατυχη ήταν και η Ολγα Βασδέκη στον τελικό του τριπλούν, όπου αγωνίστηκε υπό καταρρακτώδη βροχή και ήταν έβδομη. Στην ίδια θέση κατατάχτηκε και ο Χρήστος Σπύρου στην κατηγορία των 85κ. στην άρση βαρών, αφήνοντας πολλές ελπίδες για ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Το ίδιο ισχύει και για την Μορφούλα Ντώνα που ήταν έβδομη στον τελικό του συνθέτου ατομικού στη ρυθμική γυμναστική. Εβδομη ήταν και η Πόπη Ουζούνη στον τελικό της σφαιροβολίας, κάνοντας μάλιστα πανελλήνιο ρεκόρ με βολή στα 18.63μ.

Οι μεγάλες απογοητεύσεις των Ολυμπιακών Αγώνων ήρθαν από τους Αγγελο Παυλακάκη, Λάμπρο Παπακώστα (στίβος), Γιώργο Τζελίλη (άρση βαρών) που λόγω τραυματισμού δεν αγωνίστηκαν, από τους Βούλα Πατουλίδου, Κώστα Κουκοδήμο, Νίκη Μπακογιάννη, Νίκη Ξάνθου, Κατερίνα Κόφφα, που αποκλείστηκαν από τους τελικούς των αγωνισμάτων τους στο στίβο. Απογοήτευση ήταν και η Εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών, που έμεινε στη δέκατη θέση της κατάταξης, όπως και η ομάδα της κολύμβησης. Εκπληξη προκάλεσε και ο αποκλεισμός της Χριστίνας Θαλασσινίδου με τη Δέσποινα Θεοδωρίδου από τον τελικό στο ντουέτο της συγχρονισμένης κολύμβησης, ενώ η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει ακόμη ένα μετάλλιο στο Σίδνεϊ και το τάε κβο ντο, αν ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης δεν πάθαινε κάταγμα στο πόδι κατά τη διάρκεια του αγώνα του για τα προημιτελικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ