Τετάρτη 6 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ - ΤΕΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σοβαρή αδυναμία να λειτουργήσουν έχουν μια σειρά Τμήματα

Ανακοίνωση της ΝΕ Γρεβενών του ΚΚΕ για το παράρτημα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην πόλη

Οι σπουδαστές δε χωράνε στις αίθουσες. Υποδομές και προσωπικό παρουσιάζουν τεράστιες ελλείψεις κι όλα αυτά βαίνουν σε βάρος των σπουδών και των πτυχίων
Οι σπουδαστές δε χωράνε στις αίθουσες. Υποδομές και προσωπικό παρουσιάζουν τεράστιες ελλείψεις κι όλα αυτά βαίνουν σε βάρος των σπουδών και των πτυχίων
Κλείνουν από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή, το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης και το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, εξαιτίας της έλλειψης αποσπασμένου διδακτικού προσωπικού. Αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετωπίζει και το ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης που ενώ ζήτησε 59 αποσπασμένους εκπαιδευτικούς το υπουργείο έστειλε μόλις 9.

Προβλήματα στη λειτουργία των ΑΕΙ και των ΤΕΙ δημιουργούνται και εξαιτίας των ελλείψεων σε διοικητικό προσωπικό, όπως στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, στο ΤΕΙ Σερρών και τα τμήματα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στα Γρεβενά και την Καστοριά.

Στα Γρεβενά, τα τρία τμήματα του ΤΕΙ, έμειναν κλειστά τη Δευτέρα λόγω της λήξης των συμβάσεων των εργαζομένων. Χτες με πρωτοβουλία του Δήμου, στάλθηκαν πέντε υπάλληλοι για να αντιμετωπίσουν προσωρινά το πρόβλημα.

Με αφορμή την αναστολή λειτουργίας του Παραρτήματος Γρεβενών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, η ΝΕ Γρεβενών του ΚΚΕ σημειώνει σε ανακοίνωσή της:

«Εγκαιρα είχαμε ξεκαθαρίσει στο λαό των Γρεβενών ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και οι εκπρόσωποί τους στα Δημοτικά και Νομαρχιακά Συμβούλια, πατώντας στο αίτημα για πραγματική ανάπτυξη της περιφέρειας που στενάζει κάτω από το βάρος της ανεργίας και της αποδιάρθρωσης της οικονομίας, καλλιεργούσαν αυταπάτες για στήριξη της τοπικής αγοράς και ανάπτυξη της περιοχής με τη λειτουργία των ΤΕΙ στα Γρεβενά. Με πρόχειρο και προσωρινό τρόπο προσπάθησαν να τα λειτουργήσουν χωρίς να έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για τη λειτουργία τους. Αν και πέρασαν 8 χρόνια, ωστόσο το στεγαστικό δεν έχει λυθεί ακόμα, αφού οι εγκαταστάσεις στη Μυρσίνα δεν έχουν ολοκληρωθεί, ούτε έχει ληφθεί μέριμνα για τον αναγκαίο εξοπλισμό.

Επίσης, δεν έχουν λυθεί βασικά ζητήματα υποδομής για τους φοιτητές, όπως είναι η σίτιση, η διαμονή, οι μετακινήσεις, η βιβλιοθήκη, τα συγγράμματα, η πρόσληψη μόνιμου διοικητικού και επιστημονικού προσωπικού. Και το σημαντικότερο, ποτέ δεν νοιάστηκαν για τα ίδια τα παιδιά, για τα εφόδια που αποκτούν και κυρίως για τις προοπτικές που έχουν μετά την απόκτηση των πτυχίων τους που είναι τίτλοι χωρίς αξία για την αγορά εργασίας».

Η ΝΕ Γρεβενών του ΚΚΕ, καλεί το λαό να βγάλει τα συμπεράσματά του και να κάνει την υπόθεση της Παιδείας όλων των βαθμίδων αντικείμενο ενός μεγάλου μαζικού κινήματος που να διεκδικεί την απαλλαγή της λαϊκής οικογένειας από τα δυσβάστακτα οικονομικά βάρη της εκπαίδευσης. Να λέει ξεκάθαρα «όχι» στη μόρφωση - εμπόρευμα και να απαιτεί την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών δαπανών από το Δημόσιο. «Καλούμε το λαό του Νομού Γρεβενών να γυρίσει την πλάτη του σε όσους με υποκρισία τον κοροϊδεύουν και προσπαθούν να μεταθέσουν τις ευθύνες τους και να ενισχύσει τις συνεπείς αγωνιστικές δυνάμεις και τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για τις εκλογές του Νοέμβρη που αταλάντευτα μάχονται για δημόσια και δωρεάν Παιδεία χωρίς αποκλεισμούς για όλο το λαό», τονίζει.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αμεσες αντιδράσεις στις «περικοπές» στη θέρμανση των πανεπιστημίων (2022-12-07 00:00:00.0)
Νέα μείωση του προϋπολογισμού του κατά 20% (2015-10-21 00:00:00.0)
Από σήμερα οι δυνάμεις του ΜΑΣ στο Ποσείδι (2011-07-14 00:00:00.0)
Τα προβλήματα και οι ευθύνες για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (2011-06-02 00:00:00.0)
Φοιτητική απάντηση στις επιταγές της Μπολόνια (2001-03-14 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τον αγώνα φοιτητές - σπουδαστές (1996-05-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ