Τετάρτη 6 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΙΕΡΙΑ - ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ»
Συλλαλητήριο αύριο ενάντια σε όλα τα διόδια

Παρέμβαση ενάντια στο χαράτσι των διοδίων και από τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας

Σε συλλαλητήριο στην Πιερία ενάντια σε όλα τα διόδια, ενάντια στο ξεπούλημα και ιδιωτικοποίηση των δρόμων από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ καλούν για αύριο Πέμπτη, στις 7 μ.μ. στο συντριβάνι (πλατάνι) στην Κατερίνη, οι τρεις συνδυασμοί της «Λαϊκής συσπείρωσης» στο νομό Πιερίας (Κατερίνης, Δίου - Ολύμπου, Πύδνας - Κολίνδρου) και ο συνδυασμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» δηλώνει ότι παλεύει για: Να καταργηθούν όλα τα διόδια. Να μην κατασκευαστούν τα παράπλευρα διόδια στη Λεπτοκαρυά. Να ακυρωθούν οι αποικιοκρατικές συμβάσεις που έχουν υπογράψει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Να γίνουν έργα και υποδομές από το κράτος χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός και το περιβάλλον. Δημόσιες και σύγχρονες συγκοινωνίες.

Παρέμβαση για τα χαράτσια που καλούνται να πληρώσουν οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες στις εθνικές οδούς, έκανε και ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», που σε δήλωσή του, μεταξύ άλλων τονίζει:

«Η στάση της κάθε πολιτικής δύναμης, η στάση του κάθε συνδυασμού στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές είναι κριτήριο που επιβάλλεται να υπολογίσει ο κάθε εργαζόμενος, παίρνοντας υπόψη ότι με ευθύνη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και των δημάρχων, έχει γίνει και γίνεται συνεχώς και πιο ακριβό είδος πολυτελείας και το πιο μικρό ταξίδι. Το παράδειγμα της διαδρομής Αθήνα - Λαμία είναι χαρακτηριστικό. Για μια διαδρομή 215 χιλιομέτρων πληρώνουν οι εργαζόμενοι τρεις φορές, στις Αφίδνες, στη Θήβα και στην Τραγάνα σύνολο 6,50 ευρώ για ΙΧ και η κυβέρνηση ετοιμάζει ακόμα ένα σταθμό διοδίων στις Θερμοπύλες (περίπου 2 ευρώ), ενώ σκοπεύει να επιβάλλει νέο χαράτσι στο δρόμο Σχηματάρι - Χαλκίδα, με την ολοκλήρωση των έργων».

«Οι εργαζόμενοι, οι μικροί επαγγελματίες, οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες - επισημαίνει ο Γ. Μαρίνος - πληρώνουν εκατομμύρια ευρώ γιατί το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, με τη συνένοχη στάση των δημάρχων και νομαρχών, με τη συνευθύνη των συνδυασμών τους, αποφάσισαν μαζί την παράδοση των οδικών αξόνων στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, στους μεγαλοεργολάβους στους οποίους παραχωρείται το δικαίωμα της εκμετάλλευσης των δρόμων για δεκαετίες αν και συμμετέχουν μόλις με 10% στα έργα τα οποία στην ουσία χρηματοδοτεί το δημόσιο».

Και καταλήγοντας ο Γ. Μαρίνος καλεί το λαό «να καταδικάσει στις εκλογές του Νοέμβρη τους συνδυασμούς που στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, αλλά και τους συνδυασμούς που απείχαν από τις κινητοποιήσεις για την κατάργηση των διοδίων και έμειναν μόνο στα λόγια», να δώσει δύναμη στη «Λαϊκή Συσπείρωση» για: «Να παλέψουμε ακόμα πιο αποφασιστικά για να καταργηθούν τα διόδια, για δωρεάν σύγχρονους και ασφαλείς αυτοκινητόδρομους που ο λαός έχει πληρώσει και πληρώνει με υψηλά τέλη κυκλοφορίας, με τους μεγάλους φόρους στα καύσιμα και τη γενικότερη φορολογία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ