Πέμπτη 7 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ - ΜΑΘΗΤΕΣ
Σήμερα διαδηλώνουν σε πολλές πόλεις

Στις 11 π.μ. στην Ομόνοια το αγωνιστικό ραντεβού. Προσυγκέντρωση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στις 10.30 π.μ. στα Χαυτεία

Αγωνιστική απάντηση καλούνται να δώσουν σήμερα μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές στην κυβέρνηση και στους συμμάχους της. Σε όσους «θέλουν να δημιουργήσουν στρατιές φτηνών ευέλικτων εργαζομένων που σε όλη τη ζωή τους θα σπουδάζουν επί πληρωμή, θα επανακαταρτίζονται για να γίνουν η γενιά χωρίς δικαιώματα, χωρίς ασφάλιση, με μισθό- χαρτζιλίκι 592 ευρώ», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ). Το ΜΑΣ με πρωτοβουλία των επιτροπών του έχει πραγματοποιήσει όλο αυτό το διάστημα παραστάσεις και άλλες πολύμορφες κινητοποιήσεις ενάντια στο μνημόνιο της Παιδείας και στις επιπτώσεις του στους φοιτητές, με πρωτοβουλίες για τη στέγαση, σίτιση, συγγράμματα και άλλα δικαιώματα των νέων που σπουδάζουν. Την ίδια στιγμή οι Επιτροπές Αγώνα συνεδριάζουν και συζητούν για την οργάνωση της πάλης.

Η συμμετοχή στα συλλαλητήρια, μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο δημόσιο που απεργούν σήμερα, αποτελεί για τους φοιτητές και σπουδαστές ευκαιρία για μια πρώτη μαζική αγωνιστική απόρριψη της πολιτικής του μνημονίου, των μονοπωλίων και των κομμάτων τους που στην Ανώτατη Εκπαίδευση εκφράζεται μέσα από τα νέα μέτρα για ισοπέδωσή της, τα οποία εξαγγέλθηκαν πρόσφατα από την κυβέρνηση. Στην Αθήνα, το ΜΑΣ έχει καλέσει σε προσυγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στα Χαυτεία.

«Ολοι στο συλλαλητήριο στις 7 Οκτώβρη μαζί με τους εργαζόμενους και το ΠΑΜΕ, τους φοιτητές και το ΜΑΣ», έχει καλέσει τους μαθητές της Αθήνας το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων, ενώ αντίστοιχα καλέσματα και αποφάσεις έχουν παρθεί από τα Συντονιστικά σε διάφορες πόλεις. Το κάλεσμα του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων έχει φτάσει στα σχολεία και οι μαθητές με μια αξιόλογη πολυμορφία αντιμετώπισαν την οργάνωση της συμμετοχής τους στην κινητοποίηση: Με αποφάσεις των 5μελών μαθητικών συμβουλίων τους, με αποφάσεις συνελεύσεων, παράλληλα με την εκλογή των 15μελών, με συλλογές υπογραφών ενάντια στα όσα τους ετοιμάζουν, δηλώνουν τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο. Στην Αθήνα οι μαθητές θα συγκεντρωθούν στις 11 π.μ. στην Ομόνοια. Εκεί θα βρεθούν και μαθητές από τον Πειραιά οι οποίοι θα κάνουν προσυγκέντρωση στις 10 το πρωί στο σταθμό του ΗΣΑΠ Πειραιά.

Συλλαλητήρια προγραμματίζουν το ΜΑΣ και Συντονιστικά Μαθητών σε όλες τις πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης όπου λειτουργούν σχολές πανεπιστημίων και ΤΕΙ:

Στη Θεσσαλονίκη, το ΜΑΣ καλεί στη συγκέντρωση, στις 10 το πρωί, στην Πλατεία Χημείου και το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Θεσσαλονίκης, στις 10 το πρωί, στο Αγαλμα του Βενιζέλου.

Στις Σέρρες στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Ελευθερίας. Στην Κατερίνη στις 10 το πρωί, στην κεντρική πλατεία καλεί το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων.

Σε Κοζάνη, Φλώρινα, Καστοριά, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, το ΜΑΣ διαδηλώνει μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ Δημοσίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ