Παρασκευή 8 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
Δυναμικό ξεκίνημα στην Οικονομική Εξόρμηση

Κάλυψε το 34,93% του πλάνου της στο πρώτο κλείσιμο, με πρωτοπόρα την Κομματική Οργάνωση Ναυτεργατών

Στην πρώτη θέση της άμιλλας για την τρίμηνη Οικονομική Εξόρμηση που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ, βρέθηκε μετά το πρώτο πανελλαδικό κλείσιμο η Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ, έχοντας καλύψει το 34,93% του πλάνου της. Η δυναμική εκκίνηση επιβεβαιώνει τους ισχυρούς δεσμούς που έχει το ΚΚΕ με τους ανθρώπους του μεροκάματου στον Πειραιά, τους άνεργους και τους νέους. Ολους όσοι συνθλίβονται από την κυρίαρχη πολιτική και βλέπουν πως μέσα από την ενίσχυση του ΚΚΕ ενισχύουν τη δική τους πάλη για μια άλλη προοπτική στη ζωή τους, στο μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους.

Ταυτόχρονα, επιβεβαιώνεται η σημασία της καλής προετοιμασίας και του σχεδιασμού που προηγήθηκε από τις Κομματικές Οργανώσεις Βάσης, η αξία της καθημερινής και συστηματικής δουλειάς που γίνεται από τους κομμουνιστές στους εργασιακούς χώρους και στις γειτονιές της πειραιώτικης περιφέρειας.

Στην πρώτη θέση της άμιλλας, μεταξύ των ΚΟ της ΚΟΠ βρίσκεται η Κομματική Οργάνωση Ναυτεργατών (ΚΟΝ) του ΚΚΕ με ποσοστό 38%. Ενα αυταπόδεικτο παράδειγμα για το κύρος που απολαμβάνει το Κόμμα ανάμεσα στους ναυτεργάτες, οι οποίοι βλέπουν σταθερά το ΚΚΕ στο πλευρό και στην πρωτοπορία της πάλης που οργανώνουν τα ταξικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, για να διαφυλάξουν τα δικαιώματά τους από τον πόλεμο που εδώ και χρόνια τούς έχουν κηρύξει το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, η ΕΕ και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου, προς όφελος των συμφερόντων των εφοπλιστών.

Μιλώντας στον «Ρ», ο Νίκος Πέτρου, μέλος του Αχτιδικού Γραφείου και οικονομικός υπεύθυνος της ΚΟΝ, επισήμανε πως «η ανταπόκριση και των ναυτεργατών από το πενιχρό τους εισόδημά και πολλές φορές από το υστέρημά τους στο κάλεσμα για οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, δείχνει την απήχηση που έχουν οι θέσεις του Κόμματος στους ναυτεργάτες, τους ισχυρούς δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί μέσα από τους αγώνες στο λιμάνι, την πεποίθηση των ναυτεργατών πως μοναδικό τους στήριγμα είναι το ΚΚΕ. Δείχνει την οργανωμένη παρέμβαση της Οργάνωσης, συνάδελφο το συνάδελφο, μέσα στα καράβια, αξιοποιώντας τη δράση από το προηγούμενο διάστημα». Σημαντική, τόνισε, ήταν και η συμβολή των ναυτεργατών στα ποντοπόρα πλοία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ