Τρίτη 12 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ο σύμμαχος της αγροτιάς

«Δεν είμαι χωροφύλακας για τους αγρότες, είμαι σύμμαχός τους», δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κ. Σκανδαλίδης. Αλλά ο Κ. Σκανδαλίδης, πίσω από τις επικοινωνιακές κορόνες που διαλαλεί ανά την Ελλάδα, με την ανάληψη των καθηκόντων του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ενόψει δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, υπηρετεί μια πολιτική σε βάρος των φτωχομεσαίων αγροτών και καθόλου σύμμαχός τους δεν είναι. Η πολιτική που υπηρετεί κι αυτός και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, είναι σύμμαχος των μεγαλοεπιχειρηματιών και των μεγαλοαγροτών. Το ίδιο ισχύει και για την πολιτική της ΝΔ.

Κι όταν η φτωχομεσαία αγροτιά ξαναβγεί στους δρόμους του αγώνα εξαιτίας της αντιαγροτικής πολιτικής, που υλοποιεί η κυβέρνηση, τότε ο Κ. Σκανδαλίδης θα δείξει αν «δεν είναι χωροφύλακας» και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνολικά θα δείξει αν «δεν είναι χωροφύλακας». Αλλωστε, τα πεπραγμένα των προηγουμένων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, όπου και ο Κ. Σκανδαλίδης υπήρξε μέλος τους, το αντίθετο έχουν δείξει. Και τι μέσα δε χρησιμοποίησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ σε βάρος της αγωνιζόμενης αγροτιάς: Διμοιρίες των ΜΑΤ στα μπλόκα, «επιχείρηση βουλκανιζατέρ» στις Μικροθήβες, τα πάμπολλα «αγροτοδικεία» και τις χιλιάδες δικαστικές διώξεις.

Από την εφαρμογή του μνημονίου και της νέας ΚΑΠ, η φτωχή αγροτιά δεν έχει σε τίποτα να ελπίζει. Η πολιτική αυτή θα την οδηγήσει μια ώρα αρχύτερα στο ξεκλήρισμα και την ανεργία. Η φτωχομεσαία αγροτιά καλείται να αντισταθεί, να αγωνιστεί, να ανατρέψει την ακολουθούμενη αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική και στις 7 του Νοέμβρη να την καταδικάσει με την ψήφο της, ενισχύοντας τους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Πραγματικός σύμμαχος της φτωχομεσαίας αγροτιάς είναι το ΚΚΕ και η «Λαϊκή Συσπείρωση».


Κ.Δ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ