Τρίτη 12 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΘΕΡΜΟΫΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΞΑΝΘΗΣ
Προσπαθούν να ξεφορτωθούν πρωτοπόρο κομμουνιστή εργάτη

Θέλουν ν' απολύσουν τον Γραμματέα της ΝΕ Ξάνθης του ΚΚΕ που πρωτοστατεί στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων

Η εργοδοσία ενοχλείται από όσους αποκαλύπτουν τους αντιπάλους των εργατών (φωτ. από παλιότερη απεργιακή πορεία στην Ξάνθη)
Η εργοδοσία ενοχλείται από όσους αποκαλύπτουν τους αντιπάλους των εργατών (φωτ. από παλιότερη απεργιακή πορεία στην Ξάνθη)
Την τρομοκρατική και παράνομη προσπάθεια απόλυσης του Γραμματέα της ΝΕ Ξάνθης του ΚΚΕ και Γραμματέα του ΔΣ της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων του νομού, Κώστα Βογιατζή, από το Συνεταιρισμό Θερμοϋδραυλικών, όπου εργάζεται ως μηχανολόγος - μηχανικός, καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους τόσο η ΝΕ Ξάνθης όσο και η Ενωση.

«Η προσπάθεια της εργοδοσίας να πνίξει κάθε φωνή αντίστασης δε θα περάσει!», τονίζει η ΝΕ Ξάνθης του ΚΚΕ. Κι επισημαίνει: «Το επόμενο διάστημα η εργοδοτική τρομοκρατία θα γενικευτεί σε αρκετούς χώρους δουλειάς, αφού τα αντεργατικά μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση λύνουν τα χέρια των εργοδοτών να χτυπάνε κάθε δικαίωμα των εργαζομένων. Σήμερα απαιτείται οι εργαζόμενοι να συσπειρωθούν στα ταξικά σωματεία, να αντιπαλέψουν οργανωμένα τα μέτρα του Μνημονίου, να καταδικάσουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και με την ψήφο τους στις τοπικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Καλούμε τα σωματεία και όλους τους εργαζόμενους του Νομού να καταδικάσουν το γεγονός της τρομοκρατικής και παράνομης απόλυσης».

Σημειώνεται ότι στο Συνεταιρισμό Θερμοϋδραυλικών - με 38 εργαζόμενους - απολύθηκαν τέσσερις εργαζόμενοι, πριν από λίγες μέρες. Αμεσα, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων κατήγγειλε τις απολύσεις, προσπάθησε να οργανώσει τον αγώνα των εργαζομένων και ταυτόχρονα προειδοποίησε πως οι απολύσεις δε θα τους σταματήσουν. Η εργοδοσία, αφού επιχείρησε να απομονώσει τον Κ. Βογιατζή από τους συναδέλφους του μεταθέτοντάς τον σε άλλο πόστο, την περασμένη Παρασκευή, του ανακοίνωσε την απόλυσή του, την οποία αρνήθηκε να υπογράψει.

Την επόμενη μέρα, Σάββατο, καθώς και χτες, Δευτέρα, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και στελέχη του ΠΑΜΕ προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Συνεταιρισμό. Επιπλέον, ορίστηκε τριμερής συνάντηση για μεθαύριο, Πέμπτη. «Η Διεύθυνση», τονίζεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων, «με προκλητικότατο τρόπο, αφού έδιωξε τον εργαζόμενο που προσήλθε κανονικά στη δουλειά του, αρνήθηκε οποιαδήποτε συνάντηση με το ΔΣ της Ενωσης». Και τονίζει: «Καλούμε τους εργαζόμενους του Συνεταιρισμού Θερμοϋδραυλικών σε αγωνιστική ετοιμότητα για οποιαδήποτε μορφή κινητοποίησης αποφασιστεί για την ανάκληση των πέντε απολύσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ