Τετάρτη 13 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Προχωρούν σε πανελλαδική κινητοποίηση

Με πανελλαδική κινητοποίηση αύριο Πέμπτη κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις για τα μουσικά σχολεία, καθώς ένα μήνα και πλέον από την έναρξη της σχολικής χρονιάς παραμένουν τα κενά και οι ελλείψεις. Η Πανελλήνια Ενωση Γονέων Μουσικών Σχολείων καλεί σε συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα τα σχολεία της Αθήνας ενώ στην περιφέρεια συγκεντρώσεις διοργανώνονται στα κατά τόπους γραφεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ηδη αποφάσεις συμμετοχής έχουν λάβει και μαθητές μουσικών σχολείων μέσα από τα συμβούλιά τους.

Αίτημα αιχμής είναι να διοριστούν άμεσα καθηγητές Μουσικών και Καλλιτεχνικών μαθημάτων. Σήμερα, είναι ελάχιστοι οι εκπαιδευτικοί που τοποθετήθηκαν σε μουσικά σχολεία με αποτέλεσμα στη μεγάλη πλειοψηφία να μη γίνονται τα μουσικά και καλλιτεχνικά μαθήματα. Αιτία για το σκηνικό που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, είναι το καθεστώς της ωρομισθίας που επιλέγεται αντί για μόνιμους διορισμούς στην μουσική και καλλιτεχνική εκπαίδευση.

Απαιτούν επίσης να προμηθεύονται δωρεάν τα διδακτικά βιβλία μουσικών και καλλιτεχνικών μαθημάτων (που για κάθε μαθητή μουσικού σχολείου κοστολογούνται περίπου 700 ευρώ για τα τρία έτη φοίτησης στο γυμνάσιο) και δωρεάν ξενόγλωσσα βιβλία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ