Πέμπτη 14 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Αγωνιστική υποδοχή πρωτοετών

Από τη χτεσινή κινητοποίηση (έξω από την Εφορία Εστιών Δουρούτης)

Eurokinissi

Από τη χτεσινή κινητοποίηση (έξω από την Εφορία Εστιών Δουρούτης)
Σε βήμα αγωνιστικής υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών, συμμετοχής στους αγώνες για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους στη φοιτητική μέριμνα, της πάλης για πτυχία με αξία και δουλειά με δικαιώματα μετέτρεψε με τη χτεσινή δυναμική του παρέμβαση στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών την καθιερωμένη ετήσια φιέστα από τη διοίκηση του ιδρύματος. Η μαζική παρουσία και επιμονή των φοιτητών ανάγκασε τους διοργανωτές να δώσουν το μικρόφωνο στον εκπρόσωπο του ΜΑΣ Δημήτρη Κώτση, που με συγκεκριμένα στοιχεία κατέδειξε, κόντρα στα παχιά λόγια και τις μεγαλόστομες διακηρύξεις της πρυτανείας, τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν «με το καλημέρα» της έναρξης των σπουδών τους οι φοιτητές.

Ως πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα της επίθεσης αυτής που δέχονται τα δικαιώματα στη φοιτητική μέριμνα αποτελεί το γεγονός ότι 188 πρωτοετείς φοιτητές από τους 383 που έκαναν αίτηση για στέγη στις Εστίες του Πανεπιστημίου μένουν εκτός. Προστίθενται στους χιλιάδες άλλους φοιτητές που καταφεύγουν στα νοίκια, αφού οι φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου καλύπτουν το 12% με 14% του συνολικού αριθμού των φοιτητών που ξεπερνά τους 15.000. Η αγωνιστική αυτή πρωτοβουλία του ΜΑΣ ανέδειξε ακριβώς την ανάγκη οι φοιτητές να παλέψουν για τα δικαιώματά τους στη φοιτητική μέριμνα, για να μη «χρυσοπληρώνουν» τις σπουδές.

Σε αυτήν την κατεύθυνση πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία της Στέγασης, απαιτώντας να καταργηθεί το χαράτσι των 50 ευρώ που δίνουν το μήνα οι φοιτητές στις Εστίες της Δουρούτης, άμεση επινοικίαση ξενοδοχείων με ευθύνη του πανεπιστημίου, για να διασφαλιστεί το δικαίωμα στη δωρεάν στέγη για κάθε φοιτητή, ανέγερση νέων φοιτητικών εστιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ