Παρασκευή 15 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«Το 'να χέρι νίβει τ' άλλο»

«

Το 'να χέρι νίβει τ' άλλο». Συνάντηση με αντικείμενο το γήπεδο της ΑΕΚ είχαν χτες ο νομάρχης Αττικής και υποψήφιος Περιφερειάρχης Γ. Σγουρός, με τους εκπροσωπούντες την ΠΑΕ Στ. Αδαμίδη (πρόεδρο), Ν. Παππά (επιχειρηματία και έναν εκ των βασικών μετόχων). Με το πέρας της παρουσιάστηκαν ικανοποιημένοι και με χαμόγελα... μέχρι τα αφτιά. Γιατί το βασικό ζητούμενό τους, η θετική δημοσιότητα, επετεύχθη.

Για διαφορετικούς λόγους αλλά μέσω της ίδιας διαδικασίας, δηλαδή της προπαγάνδας, οι δύο πλευρές πήραν αυτό που ήθελαν. «Εχουμε ένα σύμμαχο μαζί μας» δήλωσε ο πρόεδρος στην ΠΑΕ, ενώ ο Σγουρός ανταπέδωσε («NovaΣΠΟΡ FM») με χαρακτηρισμούς όπως «άξιοι ηγέτες» και «τέλειος συνδυασμός σωστών ανθρώπων».

Ο πολιτικός ενόψει των εκλογών στοχεύει («το γήπεδο μπορεί να γίνει») και στους «κιτρινόμαυρους» ψηφοφόρους. Κάποια ΜΜΕ τον παρουσίασαν ως Περιφερειάρχη και ο ίδιος δεσμεύτηκε «ως νομάρχης σήμερα και ως Περιφερειάρχης αύριο» ότι θα συμβάλει και οικονομικά.

Οι παράγοντες δείχνουν στους φιλάθλους της ομάδας ότι ασχολούνται, άρα κερδίζουν θετική αντιμετώπιση. Επιπλέον, αφού - έμμεσα πλην σαφέστατα - πριμοδοτούν τον επίσημο κυβερνητικό υποψήφιο, προσδοκούν σε θετική αντιμετώπιση από την κυβέρνηση. 'Η, όπως είπε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, «να δημιουργηθεί μια καθαρή εγκατάσταση με χώρους πολλαπλών δραστηριοτήτων με τη συνδρομή της Πολιτείας».

Οι δύο πλευρές δεν έχουν διαφορές επί της ουσίας. Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ (πιστό στις κεντρικές επιλογές), ο παράγοντας και ο επιχειρηματίας συμφωνούν. Προωθούν, υπό το γνωστό άλλοθι της ομάδας (σ.σ. που είναι εταιρεία) και των δικαιωμάτων της, την ιδιωτικοποίηση του γηπέδου. Να αποτελέσει δηλαδή - όπως και άλλα αντίστοιχα - μια επιπλέον (άκρως) προσοδοφόρα πηγή υπερκέρδους για την εταιρία και τους μετόχους της. Με την καθοριστική συμβολή (στο κόστος) του δημοσίου.

Χαρακτηριστικά ο Γ. Σγουρός υπενθύμισε πως η Νομαρχία συνέβαλε (δηλαδή ο λαός πλήρωσε) για τις περιβαλλοντολογικές μελέτες για το γήπεδο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο Βοτανικό και έδωσε 19 εκατ. ευρώ για το γήπεδο της Ν. Σμύρνης. Και με τέτοιες ιεραρχήσεις πού να περισσέψουν μετά λεφτά για, π.χ., έργα αντιπλημμυρικής ή αντισεισμικής προστασίας.


Γ.Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ