Κυριακή 17 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
Να απαντήσει το λαϊκό κίνημα

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, επικεφαλής ευρω-ομάδας: «Ολοι στην Ευρωπαϊκή Ενωση γνωρίζαμε την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας. Ομως δεν την αναφέραμε για να μην εμποδίσουμε τις γερμανικές και γαλλικές εξαγωγές». Αυτό μαζί με άλλες ευρωενωσίτικες ομολογίες για πλήρη γνώση της κατάστασης από τους πολιτικούς ηγέτες Γ. Παπανδρέου και Κ. Καραμανλή και εξομολόγηση για μεγάλη διαφθορά στην Ελλάδα. Αυτά δίνουν το πραγματικό περίγραμμα της πολιτικής ποιότητας μιας ενιαίας συμμαχίας εταίρων και του άκρως αρνητικού ρόλου τους για την Ελλάδα και το λαό της. Επιβεβαιώνουν ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ανεξάρτητοι αυτόνομοι κυβερνητικοί ηγέτες από ευρύτερα ευρωενωσιακά συμφέροντα στα οποία επικρατεί ο νόμος του ισχυρότερου.

Στα μεταπολεμικά χρόνια επικρατούσε στην πολιτική ζωή της Ελλάδας ο εσμός των ξενόδουλων με τις πολλαπλές αρνητικές συνέπειες στο κύρος και στην ανάπτυξη της χώρας. Αυτός μετεξελίχθηκε σε πολιτικό κατεστημένο εταιρόδουλων στο πλαίσιο της ευρωενωσίτικης λυκοσυμμαχίας. Η ελληνική αστική τάξη δεν υποκύπτει πλέον σε ξενόφερτα δυτικοσυμμαχικά συμφέροντα. Τώρα συμμετέχει σε αυτά ως ισότιμος εταίρος επιζητώντας μερίδιο της διεθνούς ληστείας. Τώρα δεν ζητά δάνεια και δανεικά ως τρίτος υποτακτικός. Τώρα τα απαιτεί ως εταίρος βάζοντας υποθήκη την Ελλάδα και το λαό της. Σύμφωνα με το νόμο του ισχυρότερου, στη λυκοσυμμαχία εκχωρεί το ελληνικό εργατικό δυναμικό στους ισχυρότερους εταίρους παίρνοντας τη μερίδα που της αναλογεί. Ταυτόχρονα απευθύνεται σε ξενόδουλους παλιάς κοπής στις γειτονικές πρώην Λαϊκές Δημοκρατίες ασκώντας από θέση ισχύος ευρωεταίρου και ΝΑΤΟεταίρου τα ιμπεριαλιστικά εταιρικά της καθήκοντα.

Το έδαφος που πατώντας το παίρνει δύναμη ο σύγχρονος Ανταίος είναι ο εργαζόμενος λαός της Ελλάδας. Αλίμονό του εάν χάσει αυτό το έδαφος. Τότε θα περάσει στην εφεδρεία για να αναλάβουν τον εγκληματικό ρόλο της επανάκτησης διά πυρός και σιδήρου όλα τα κλιμάκια των απανταχού λυκοσυμμάχων στο όνομα της τάξης και της ασφάλειας. Οι δηλώσεις του επικεφαλής της ευρω-ομάδας Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τα υπόλοιπα των υπολοίπων ευρωεταίρων επαναδεικνύουν για πολλοστή φορά τη θεσμοθετημένη ληστεία των Ελλήνων με τα υποτιθέμενα ευρωδάνεια. Είναι στην πραγματικότητα ευρωεισαγωγές στρατιωτικών εξοπλισμών μέχρι την κατάληψη της ελληνικής αγοράς από πάσης φύσεως προϊόντα καθημερινής χρήσης που διοχετεύουν εταιρικοί πολυεθνικοί όμιλοι. Για παράδειγμα οι αλυσίδες των σούπερ μάρκετς και πολυμάρκετς των ισχυρών ευρωεταίρων Γερμανών, Γάλλων κ.λ.π. είναι τα καταφύγια που έχουν προσφύγει για σιγουριά οι Ελληνες επιχειρηματίες. Η ελληνική αστική τάξη βρήκε τον επίγειο παράδεισο στους ισχυρούς πολυεθνικούς επιχειρηματικούς ομίλους του οικονομικού ιμπεριαλισμού. Προσφέρει ως αντίτιμο την Ελλάδα και το λαό της στην ευρωενωσίτικη λυκοσυμμαχία.

Αυτός ο χάρτης μέλλει να συμπληρωθεί με ανάλογο ενδοτισμό σε βασικά θέματα της εξωτερικής πολιτικής. Αυτό σημαίνει ότι όλα είναι ανοιχτά για πολύ χρόνο ακόμη. Η φαινομενική προσφορά στην Ελλάδα από τη διεθνή των τοκογλύφων για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των χρεών σημαίνει τη δέσμευση της χώρας για την επόμενη εκατονταετία κατά το προηγούμενο με τα αγγλικά δάνεια.


Αντώνης ΔΑΜΙΓΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ