Σάββατο 16 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις δηλώνουν οι εργαζόμενοι στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας. Χτες, πραγματοποίησαν στάση εργασίας διαμαρτυρόμενοι για τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης στο ΚΘΒΕ και συμπαραστεκόμενοι στους συμβασιούχους του ΥΠΠΟ-Τ, με αφορμή τα γεγονότα στην Ακρόπολη. Την Τρίτη προγραμματίστηκε πορεία διαμαρτυρίας προς τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης. Σημείο συνάντησης το θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών στις 9 το πρωί. Την Τετάρτη θα γίνει γενική συνέλευση των εργαζομένων στο ΚΘΒΕ, ενώ την Πέμπτη το απόγευμα οι «Μπανταρισμένοι», μια ομάδα νέων ηθοποιών και μουσικών του ΚΘΒΕ - κάτι ανάμεσα σε μπάντα και τσίρκο - που αυτοσχεδιάζουν, χορεύουν και τραγουδούν σε ρυθμούς γνωστών θεατρικών και μη, μουσικών κομματιών, θα δώσουν παράσταση διαμαρτυρίας, έξω από το θέατρο «Ολύμπιον», στην πλατεία Αριστοτέλους.

Ακροβατώντας μεταξύ παραδείσου και κόλασης, κρίσεων, επικρίσεων και μικρών ανταρσιών, πληγώνονται, μπαντάρονται και σχολιάζουν τον εφιάλτη μιας «πτωχής» πραγματικότητας και το «όνειρο» μιας άλλης - καλύτερης ίσως - ζωής.

Θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι στο ΚΘΒΕ δεν έχουν πληρωθεί υπερωρίες και υπερεργασία από τον περασμένο Μάρτιο, ενώ μέχρι στιγμής, τους έχει καταβληθεί μόνο το 40% της αμοιβής του Σεπτεμβρίου. Η εξόφληση Σεπτεμβρίου αναμένεται να καταβληθεί μέσα στον Οκτώβριο, αλλά παραμένει άγνωστο τι θα γίνει με την καταβολή μισθών του τρέχοντος μήνα, καθώς το υπουργείο Οικονομικών επέβαλε μείωση της μηνιαίας δόσης της επιχορήγησης, ενώ το ΥΠΠΟ επέβαλε μείωση κατά 30% στον προϋπολογισμό του θεάτρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ