Σάββατο 16 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συνεχίζουν οι συμβασιούχοι

Να συμπαραταχθούν με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα ώστε να έχει αποτέλεσμα και προοπτική ο αγώνας τους κάλεσε χτες από την Ακρόπολη τους συμβασιούχους του υπουργείου Πολιτισμού - Τουρισμού o Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση του ΚΚΕ και καταδικάζοντας «την κυβέρνηση και την πολιτική της, που με αυταρχισμό και αντεργατικό τρόπο τους αντιμετώπισε». «Αυτή (σ.σ. η κυβέρνηση) εκθέτει την ιστορία και την Ακρόπολη» σημείωσε, προσθέτοντας ότι «οι παραδόσεις του λαού μας είναι η αγωνιστική στάση και διεκδίκηση». «Το ΚΚΕ στηρίζει τους αγώνες σας. Οχι μόνο προεκλογικά. Είναι με την εργατική τάξη και το λαό, είτε υπάρχει κυβέρνηση ΝΔ είτε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Διεκδικείτε το πιο ιερό δικαίωμα: Αυτό της δουλειάς και του μεροκάματου» τόνισε και κατέληξε: «Καταδικάζουμε τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Να τους διώξετε από τα συνδικάτα και να στηρίξετε αγωνιστές του ΠΑΜΕ για να έχει αποτέλεσμα ο αγώνας σας».

Οι συμβασιούχοι αποφάσισαν συνέχιση των κινητοποιήσεων στην Ακρόπολη μέχρι και το τέλος του μήνα, οπότε και απολύονται οι 300 και πλέον συνάδελφοί τους που είχαν ενταχθεί στην τροπολογία «Σαμαρά» από το 2009, απαιτώντας, εκτός των άλλων και την απομάκρυνση των ΜΑΤ και της αστυνομίας από τον αρχαιολογικό χώρο. Η Ακρόπολη και η ευρύτερη περιοχή ήταν και χτες αστυνομοκρατούμενη, με τα ΜΑΤ να βρίσκονται παραταγμένα στην κεντρική είσοδο, ενώ άλλες διμοιρίες έχουν αναπτυχθεί σε διάφορα σημεία. Μετά τη λήξη της στάσης εργασίας που είχαν κηρύξει τα σωματεία των μονίμων σε ένδειξη συμπαράστασης, στις 12 το μεσημέρι, οι συμβασιούχοι αποφάσισαν να αφήσουν τους επισκέπτες να μπουν στον αρχαιολογικό χώρο, με τον όρο να μην κοπούν εισιτήρια, όπως και έγινε.

Στο μεταξύ, από τις ΗΠΑ, όπου βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη, ο υπουργός Πολιτισμού - Τουρισμού, Π. Γερουλάνος, εξαπέλυσε θρασύτατη επίθεση κατά του δίκαιου αγώνα των εργαζομένων. Χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το κλείσιμο του μνημείου και ότι οι διαδηλωτές «ενημερώθηκαν επανειλημμένως από τον εισαγγελέα για το παράνομο της πράξης τους, ενώ η αστυνομία επενέβη και άνοιξε το χώρο μόνο μετά τη συνεχιζόμενη άρνηση των διαδηλωτών να συμμορφωθούν»!

Προσπαθώντας να ...διασκεδάσει τις εντυπώσεις επανέλαβε τα περί «ξεκινήματος» της διαδικασίας για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων (σ.σ. «διαδικασία» που μέχρι στιγμής μόνο το ΥΠΠΟ-Τ «βλέπει») και ότι η άρση του εργατοκτόνου 24μηνου (σ.σ. του ΠΔ «Παυλόπουλου») έχει «ενδεχόμενο κόστος» για το κράτος! Αναφορικά με το αίτημα μονιμοποίησης των συμβασιούχων, ο Π. Γερουλάνος είπε ότι δεν μπορεί να γίνει και ότι έχει αποφασιστεί οι προσλήψεις να γίνονται μέσω του ΑΣΕΠ και ανάλογα με τις ανάγκες που δημιουργούνται. Ωστόσο, αυτές οι κενές οργανικές θέσεις στο ΥΠΠΟ-Τ ξεπερνούν τις 4.000 εδώ και χρόνια...

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων οργανώνει σήμερα και αύριο συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ακρόπολη στο πλευρό των συμβασιούχων, από τις 7 το πρωί μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι οπότε κλείνει και ο αρχαιολογικός χώρος.

Σε ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου «καταγγέλλει τη θρασύτατη επίθεση» στους συμβασιούχους από τις δυνάμεις καταστολής «κατ' εντολή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ