Σάββατο 16 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...

Β. Κικίλιας: «Νέος» αλλά πολύ βαθιά μπασμένος για το ρόλο της Περιφέρειας στο μοίρασμα της πίτας υπέρ των μονοπωλίων. Εν μέσω προεκλογικής περιόδου και ο υποψήφιος της ΝΔ για την Περιφέρεια Αττικής δε διστάζει να συναντάται με τους ενδιαφερόμενους μεγαλοεπιχειρηματίες και να αναλαμβάνει συγκεκριμένες δεσμεύσεις, αδιαφορώντας επιδεικτικά αν στρέφονται σε βάρος της ίδιας της δημόσιας υγείας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η συνάντησή του με το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Ανακύκλωσης και Ενεργειακής Αξιοποίησης, στην οποία συζητήθηκαν τα θέματα των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας Αττικής, που αφορούν, κυρίως, στη διαχείριση και ενεργειακή αξιοποίηση των απορριμμάτων. Στη συνάντηση αυτή, λοιπόν, ο Β. Κικίλιας δεσμεύτηκε ότι πρέπει να χρησιμοποιείται το καρκινογόνο υπόλειμμα των σκουπιδιών RDF ως καύσιμο σε τσιμεντοβιομηχανίες! Οπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης, «σε εποχές σπανιότητας πόρων, το καύσιμο, το υπόλειμμα RDF, είναι καλό και χρήσιμο να χρησιμοποιείται για πρώτη ύλη σε τσιμεντοβιομηχανίες»! Υπενθυμίζουμε απλά ότι η απόπειρα καύσης του καρκινογόνου RDF από την τσιμεντοβιομηχανία «ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ» στο Αλιβέρι, της γαλλικής πολυεθνικής «Lafarge», ήρθε πάλι στην επικαιρότητα πριν από λίγες βδομάδες μετά τη συναίνεση του νομάρχη Εύβοιας - και υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη με το συνδυασμό του Κλέαρχου Περγαντά που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ στη Στερεά Ελλάδα. Οταν προεκλογικά οι «πρασινογάλαζοι» υποψήφιοι κάνουν τέτοιες εγκληματικές συμφωνίες, φανταστείτε τι θα κάνουν μετά τις εκλογές. Ο λαός πρέπει να τους σταματήσει ψηφίζοντας «Λαϊκή Συσπείρωση».

***

«ΑΥΓΗ» και Α. Μητρόπουλος: Σε άρθρο της «Αυγής» της περασμένης Κυριακής (10/10/2010), ο αρθρογράφος έπλεκε το εγκώμιο του Α. Μητρόπουλου αναφέροντας το εξής περιστατικό: «Το δεύτερο μισό της δεκαετίας του '90, τότε που "όλα τα 'σκιαζε η ...ΟΝΕ και τα πλάκωνε η... εκσυγχρονιστική εκδοχή της σοσιαλδημοκρατίας", συγκροτήθηκε η επιτροπή του δημοψηφίσματος του Μάαστριχτ. Δραστήριο μέλος της συγκεκριμένης επιτροπής ήταν ο Αλέξης Μητρόπουλος, προβάλλοντας δημοσίως θέσεις που εκινούντο στον αντίποδα των απόψεων του κόμματός του». Μάλιστα. Πήρε μέρος στην επιτροπή δημοψηφίσματος κόντρα στη θέση του ΠΑΣΟΚ. Και τελικά τι έγινε; Παρέμεινε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στηρίζοντας την πολιτική του. Μα αν αυτό δεν είναι μέγιστη κοροϊδία και απάτη εγκλωβισμού λαϊκών δυνάμεων στην αντιλαϊκή πολιτική τι είναι; Και γιατί την εκθειάζει η «Αυγή»; Επειδή ακριβώς ΣΥΝ και Μητρόπουλος ταυτίζονται στους ρόλους εξαπάτησης του λαού και εγκλωβισμού του στη σοσιαλδημοκρατική διαχείριση του συστήματος. Τώρα τι λέει ο Α. Μητρόπουλος; «Δεν είναι με το ΠΑΣΟΚ του μνημονίου». Αρα είναι με το ΠΑΣΟΚ, αλλά όχι με το μνημόνιο. Οπως τότε με το δημοψήφισμα. Δε λέει παλεύω ενάντια στο ΠΑΣΟΚ και στην αντιλαϊκή πολιτική. Δηλαδή, άλλη μια φορά κοροϊδία για εγκλωβισμό του λαού στο ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο κάνει και ο ΣΥΝ που τον στηρίζει.

***

Η Δημοκρατική Αριστερά του Φ. Κουβέλη στηρίζει στον Ωρωπό ως υποψήφιο δήμαρχο τον βουλευτή Β. Οικονόμου που πρόσφατα διαγράφηκε από το ΠΑΣΟΚ. Ο Οικονόμου ήταν από τους πρωτοστάτες το τελευταίο διάστημα με το Κέντρο Δράσης «Δημοκρατική Συνεννόηση» για την προώθηση της υποψηφιότητας Μητρόπουλου ως συνάντηση των λεγόμενων ΠΑΣΟΚογενών με τον ΣΥΝ. Ο ΣΥΝ που κατεβάζει στην Αττική τον Μητρόπουλο, δε στηρίζει στον Ωρωπό τον Οικονόμου αλλά την υποψήφια Ιωάννα Στεργίου. Η Δημοκρατική Αριστερά που στον Ωρωπό στηρίζει τον Οικονόμου, ο οποίος στηρίζει τον Μητρόπουλο, στην Αττική, όπως είναι γνωστό, δε στηρίζει τον Μητρόπουλο αλλά κατεβάζει τον Ψαριανό («Βήμα», 15/10/10). Να βγάλει ο λαός, κάθε τίμιος αγωνιστής, συμπεράσματα. Είναι αυτοί που κάνουν επίθεση στους κομμουνιστές για την «ενότητα της αριστεράς» και τρώγονται μεταξύ τους σε ένα ατελείωτο αλισβερίσι για ψήφους και καρέκλες. Είναι αφερέγγυοι και τυχοδιώκτες. Κοινή τους συνισταμένη είναι η αθώωση της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ