Σάββατο 16 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ
Απαιτούν μόνιμο προσωπικό

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας έκαναν προχτές το πρωί φοιτητές του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής Προσχολικής Ηλικίας (ΤΕΑΠΗ) Αθήνας μαζί με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), απαιτώντας να εξασφαλιστούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα (προσωπικό, καινούριες αίθουσες διδασκαλίας και εργαστήρια) για τις ανάγκες λειτουργίας του εκπαιδευτικού έργου. Υπενθυμίζουμε ότι η πρακτική άσκηση των φοιτητών φέτος δεν μπορεί να υλοποιηθεί στα παιδαγωγικά τμήματα, λόγω έλλειψης προσωπικού, αφού το υπουργείο Παιδείας μείωσε το αποσπασμένο προσωπικό.

Αντιπροσωπεία των φοιτητών είχε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Β. Κουλαϊδή, ο οποίος είπε πως σκέφτονται να αξιοποιήσουν τους διδακτορικούς φοιτητές προσλαμβάνοντάς τους μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ. Δηλαδή, αντί για το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό, μίλησε για προσωρινές και πρόχειρες «λύσεις» ...φθηνότερων εργαζομένων.

Την ερχόμενη βδομάδα, πάντως, αναμένεται σύσκεψη του γενικού γραμματέα με τους προέδρους των Τμημάτων προκειμένου να αποφασίσουν τι μέλλει γενέσθαι...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ