Σάββατο 16 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΒΟΥΛΗ
Μακριά από την ουσία η συζήτηση για τον Αστακό

Σε μια αντιπαράθεση μακριά από την ουσία της υπόθεσης επιδόθηκαν χτες στη Βουλή, ο Γ. Παπανδρέου και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή ερώτηση του τελευταίου σχετικά με την ηλεκτροπαραγωγική μονάδα του Αστακού. Η «κόντρα» εστιάστηκε στη «διαφάνεια» και τον «πράσινο» χαρακτήρα της επένδυσης, αφήνοντας στο απυρόβλητο το γεγονός ότι η κυβέρνηση χειροτερεύει συνολικά το βιοτικό επίπεδο του λαού και ναρκοθετεί το περιβάλλον, προκειμένου να προσελκύσει επενδύσεις.

Υπερασπιζόμενος την κυβερνητική πολιτική, ο Γ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι «μέσα από διαδικασίες γρήγορες, άμεσες, αλλά διαφανείς, να φέρουμε επενδύσεις. Επενδύσεις, οι οποίες βεβαίως και θα βοηθήσουν την ανάπτυξη περιοχών, που είναι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση». Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε την υπόθεση παράδειγμα για το «πού μπορεί να βρεθεί και διαπλοκή και διαφθορά», ρωτώντας για το ρόλο στην επένδυση του επικοινωνιολόγου Σεφερτζή, όπως και της εταιρείας ROSEBUD, που φέρεται να σχετίζεται με το Βατοπέδι. Ο Α. Τσίπρας εξέφρασε αμφιβολίες και για τη συμβατότητα της επένδυσης με την κοινοτική νομοθεσία για το περιβάλλον.

Ο Γ. Παπανδρέου απάντησε ότι «δεν μπορώ να γνωρίζω ποιος είναι πίσω από κάθε εταιρεία». Νωρίτερα, υπήρξε ένταση όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «κοινοβούλιο της διαφθοράς», αναφερόμενος σε παλιότερη δήλωση του πρωθυπουργού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ