Κυριακή 17 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ
2 ΦΩΤ.

Στην μνήμη των γονιών μας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΦΩΤΙΑΔΗ και ΤΑΤΙΑΝΗΣ ΦΩΤΙΑΔΟΥ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Μηχανιώνας, το ποσό των 200 ευρώ, για την οικονομική εξόρμηση.

Ο πατέρας μας Κωνσταντίνος Φωτιάδης γεννήθηκε το 1910 στο Καρς της Ρωσίας και, το 1922, εγκαταστάθηκε στο χωριό Μεγάλη Στέρνα του Ν. Κιλκίς. Το 1936 υπηρετώντας τη θητεία του στη Θεσσαλονίκη έζησε τα συνταρακτικά γεγονότα και έγινε μέλος του ΚΚΕ. Πολέμησε τους κατακτητές από τις γραμμές του ΕΛΑΣ. Κυνηγημένος με την απελευθέρωση κατέφυγε με την οικογένειά του στη Γιουγκοσλαβία για να σωθεί και μετά στη φιλόξενη Τσεχοσλοβακία. Εκεί συνέχισε την κομματική του ζωή μέχρι το 1955 οπότε έφυγε από τη ζωή σε ηλικία, μόλις, 45 ετών.

Η μητέρα μας Τατιανή Φωτιάδου πήρε μέρος στην ΕΑΜική Αντίσταση, συμπαραστάθηκε σ' όλες τις δοκιμασίες του πατέρα μας. Μετά το θάνατό του, μόνη της μεγάλωσε τα 8 παιδιά τους. Εφυγε από κοντά μας το 2004. Θα τους θυμόμαστε για πάντα.

Τα παιδιά τους: Αρετή, Μιχάλης, Δημήτρης, Νικηφόρος, Ελένη, Σπύρος, Φωτούλα και Θεοδώρα.

***

ΦΩΤ.

Στην μνήμη του κουνιάδου μου λαϊκού αγωνιστή ΧΡΗΣΤΟΥ ΡΑΧΙΩΤΗ, που έφυγε πριν δύο μήνες από κοντά μας, προσφέρω, μέσω της ΚΟΒ ΛΑΔΙΚΟΥΣ ΥΠΑΤΗΣ, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 100 ευρώ.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΙΚΟΣ
Βαγγέλης Λαμπρακάκης

***

ΦΩΤ

Στη μνήμη της αγαπημένης μου βαφτισιμιάς ΕΛΕΑΝΑΣ ΡΑΝΤΑ, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση 100 ευρώ στο ΚΚΕ και άλλα 100 ευρώ στην ΚΝΕ, που ήταν μέλος της. Ελεάνα ο χάρος ζήλεψε την ομορφιά σου, είδε τα νιάτα σου και τα λιμπίστηκε, καρτέρι σου 'στησε, βάρβαρα σ' άρπαξε και η ζωούλα σου για πάντα σβήστηκε.

Η νονά σου Κουτούφαρη - Λέκκα Χρύσα

***

Το Σάββατο 9 Οκτώβρη, έφυγε απρόσμενα από τη ζωή, στο σπίτι του στην Καισαριανή, ο πολυαγαπημένος μας σ/φος ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΗΜΕΡΤΖΗΣ, σε ηλικία 75 ετών. Ο σ/φος Κώστας υπήρξε για όλους μας υπόδειγμα, στην οικογένειά του, στο κίνημα, στην κομματική του οργάνωση. Σεμνός, ακούραστος, με επαναστατικό πείσμα, ακλόνητος και στις πιο δύσκολες στροφές της ταξικής πάλης. Υπηρέτησε την υπόθεση του κόμματος, σε όποιο πόστο κι αν τον έταξε - στο κίνημα των ΕΒΕ, στην ΤΑ, στο παράρτημα της Αντίστασης - μέχρι και την τελευταία του στιγμή. Το πλατύ του χαμόγελο, με το οποίο αντιμετώπιζε όλες τις δυσκολίες στη ζωή του και η αισιοδοξία του θα συνεχίσουν να μας εμπνέουν όλους. Σύντροφοί του από τις οργανώσεις Καισαριανής, προσφέρουν, στην μνήμη του, 130 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του κόμματος.

***

Στην μνήμη των συντρόφων μας από την Κηφισιά, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑΣ ΔΑΡΙΒΑ, προσφέρουμε 1.000 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αγ. Κωνσταντίνου Λάρισας, για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος.

ΤΖΑΦΕΡΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΤΖΑΦΕΡΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Οι οικογένειες

Γεωργίου και Αγγελικής Φιλιππίδη

Αγλαΐας Σδούκου

Αριστείδη Φιλιππίδη

Δημήτρη Φιλιππίδη

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συζύγου μου, ΑΝΤΩΝΗ ΡΑΓΓΑΒΗ, προσφέρω για ενίσχυση του ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ ΑΓ. ΟΛΓΑΣ.

Αννα Ραγγαβή

***

ΦΩΤ.

Στην μνήμη του αγαπητού φίλου, πατριώτη και συναγωνιστή από τα Χώστια Βοιωτίας, ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΙΚΟΛΟΥ, που έφυγε από τη ζωή στις 8.9.2010, προσφέρω στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟ Ν. Ηρακλείου Αττικής

Σεραφείμ Χατζής

***

2 ΦΩΤ.

Ο Σπύρος Δασόπουλος, τιμώντας την μνήμη των αγωνιστών και μελών του ΚΚΕ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ή Γρίβα, Ταγματάρχη του ΔΣΕ, και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΪΤΣΑΝΟΥ, προσφέρει στην ΚΟ Λιβαδειάς του ΚΚΕ 300 ευρώ για την ενίσχυση του αγώνα του, ενόψει των τοπικών και περιφερειακών εκλογών.

***

ΦΩΤ.

Πέρασαν δύο χρόνια από το θάνατο της αγαπημένης μας θείας ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ. Η Καλλιόπη συμμετείχε στους αγώνες του λαού μας μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ και της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης. Με την απελευθέρωση υπέστη ανηλεείς διωγμούς με αποκορύφωμα τη σύλληψη και παραπομπή της μαζί με άλλους αγωνιστές στη δίκη του Νίκου Μπελογιάννη. Καταδικάστηκε σε θάνατο, δεν εκτελέστηκε και παρέμεινε επί 10 χρόνια στις φυλακές «Αβέρωφ» ως πολιτική κρατούμενη. Στη χούντα συνελήφθη και κρατήθηκε στην Ασφάλεια.

Στην μνήμη της, προσφέρουμε 200 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Φάρου Νέας Σμύρνης, για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

Τα ανίψια της

Κώστας Φιλιππίδης

Μαρίκα Τσολακάκη

***

ΦΩΤ.

Στην μνήμη του αδελφού μου, αγωνιστή αντιστασιακού ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΦΡΑΓΚΟΥ του Δημήτρη, που στις 10.20.2010, έκλεισαν 40 ημέρες που έφυγε από κοντά μας, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Υμηττού, για την Οικονομική Εξόρμηση.

ΤΖΑΦΕΡΗΣ ΦΑΝΗΣ
ΤΖΑΦΕΡΗΣ ΦΑΝΗΣ
Ο αδελφός του Κώστας Παπαφράγκος

***

Ο Νίκος Α. Παπαγεωργίου, Δικηγόρος Αθηνών, προσφέρει στο ΚΚΕ το ποσό των 500 ευρώ, στη μνήμη:

Του θείου του, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ Δ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, αδελφού της μητέρας του Ιφιγένειας, αγωνιστή της ΕΑ και Μακρονησιώτη.

Του θείου του, ΚΩΣΤΑ Σ. ΜΟΣΚΑΧΛΑΕΙΔΗ, Φιλόλογου - Λυκειάρχη, συζύγου της θείας του Ευτυχίας (αδελφής της μητέρας του), αγωνιστή της ΕΑ και Μακρονησιώτη.

Του ΝΙΚΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, Γραμματέα της ΝΕ Φωκίδας του ΚΚΕ, που ο ξαφνικός θάνατός του, πέρσι (10.10.2009), λύπησε βαθιά τους συντρόφους, φίλους και συμπολίτες του.

***

ΦΩΤ.

Πριν ένα χρόνο, την 21.10.2009 έφυγε από κοντά μας ο συναγωνιστής και σύντροφός μας ΑΛΕΚΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ, μέλος του Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ. Ηταν πιστός σύντροφος, πάλευε πάντα με βάση τις αρχές του Κόμματος.

Η συντρόφισσα γυναίκα του, Μαρία, στη μνήμη του, προσφέρει 200 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ «Μαλαγαρδή», για την ενίσχυση των αγώνων του. Επίσης, προσφέρει 100 ευρώ στο παράρτημα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ που ήταν μέλος του. Εκπλήρωσε την επιθυμία του που λόγω του αιφνίδιου θανάτου του δεν πήγε να χαρεί το άξιο λόγου «Σπίτι του Αγωνιστή» που η ίδια θαύμασε και τιμά το Κόμμα μας και τις θυσίες όλων μας και πρόσφερε 400 ευρώ βοήθεια για τη στήριξη του υπέρ των συναγωνιστών μας. Καλώ όσους δεν έχουν επισκεφθεί το «Σπίτι του Αγωνιστή» να το κάνουν και θα το χαρούν πολύ.

ΖΕΓΚΙΝΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ
ΖΕΓΚΙΝΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ
Μαρία Αλέκου Ηλιάδη

***

2 ΦΩΤ.

Στην μνήμη του συζύγου μου, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΟΥ, μαχητή του ΔΣΕ, και στη μνήμη του αδελφού μου, ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝΕΣΤΗ, προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Νεάπολης - «Τιμογιαννάκη» Κοκκινιάς.

Ουρανία Κοντογιώργου

***

Ο εξάδελφός μου ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΟΓΚΟΓΛΟΥ, ήταν από τα δέκα παλικάρια της γιάφκας που οργάνωναν το αντάρτικο στα βουνά Παγγαίο, Μπόζνταγ, Τσάλνταγ, την περίοδο της Εθνικής Αντίστασης. Δυστυχώς «έπεσαν» όλοι από τους ντόπιους και ξένους πράκτορες.

Στην άσβεστη μνήμη του προσφέρω 20 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ντεπό.

Θανάσης Γκόγκογλου

***

ΦΩΤ.

Στον αγαπημένο μου ΝΙΚΟ (ΓΕΡΟΥΛΗΣ) που έφυγε από την ζωή στις 28 Οκτωβρίου 2009 στα 98 του χρόνια. Πολέμησε σε όλη την Πελοπόννησο (Στυμφαλία και άλλα μέρη). Εκανε 20 χρόνια φυλακή και εξορία για τις ιδέες του. Ηταν πιστός στο Κόμμα του, το ΚΚΕ, μέχρι τέλους.

Η σύζυγός του, Ανθή Γερούλη, προσφέρει 80 ευρώ στο Κόμμα και 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

***

ΦΩΤ.

Τιμή και δόξα στα αθάνατα παλικάρια μας σαν τον ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ τον πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ, που φέτος γιορτάζουμε τα 55 χρόνια που έδωσε τη ζωή του στον αγώνα. Με την μεγάλη τους καρδιά, τη λεβεντιά και παλικαριά άναψαν το φως στις καρδιές του κόσμου μαθαίνοντάς τον ν' αγωνίζεται για ιδανικά και ελευθερία και σοσιαλισμό.

ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Στη μνήμη αυτών των παλικαριών, ο βετεράνος κομμουνιστής, Κλέαρχος Μπαλαρούτσος, 99 χρόνων, προσφέρει στο τιμημένο ΚΚΕ 250 ευρώ ενίσχυση.

***

2 ΦΩΤ

Στην μνήμη του συζύγου μου, αγωνιστή του ΚΚΕ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΖΑΦΕΡΗ, που έφυγε από κοντά μας στις 2.10.2003, και στη μνήμη του κουνιάδου μου, ΘΕΟΦΑΝΗ ΤΖΑΦΕΡΗ, προσφέρω στην ΚΟΒ Νεάπολης Νίκαιας 50 ευρώ.

Πασχαλιά Β. Τζαφέρη

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΖΟΥΠΙΝΑ. Τον θείο Αριστείδη, που έφυγε από κοντά μας στις 14 Αυγούστου, θα τον θυμόμαστε πάντα. Με θαυμασμό για την αγωνιστική και αλύγιστη στάση του στα δύσκολα χρόνια της Κατοχής, του Εμφυλίου και της πολύχρονης φυλάκισής του. Για την πορεία του στα «ειρηνικά» χρόνια, όπως τον ζήσαμε από κοντά. Με την αγάπη και το γλυκό χαμογελαστό του πρόσωπο και τον καλό λόγο που είχε πάντα για συντρόφους, φίλους και συγγενείς.

Στην μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Αμαρουσίου.

Οι ανιψιές του: Ντίνα Πρέντζα, Τασούλα Γεωργούλια - Ζιώγα

***

Στις 30.9.2010 έφυγε από τη ζωή η αγαπημένη μας σύζυγος, μητέρα, γιαγιά και πρόγιαγια, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΣΤΥΛΑΚΗ, το γένος Σκεύη. Γεννήθηκε στο χωριό Λιά Θεσπρωτίας σε φτωχή αγροτική οικογένεια. Μέλος του ΚΚΕ από το 1948 πιστή στις αρχές της ως το τέλος της, ζούσε με το όραμα ενός δίκαιου κόσμου. Ηταν μαχήτρια του ΔΣΕ, βραβευμένη με το μετάλειο ανδρίας. Εζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, μετά τον Εμφύλιο. Παντρεύτηκε το 1951 με το Σταύρο Στυλάκη και έζησαν μαζί 59 χρόνια, απέκτησαν τρία παιδιά, 4 εγγόνια και 3 δισέγγονα.

Ο σύζυγος Σταύρος Στυλάκης, τα παιδιά, εγγόνια και τα δισέγγονα, στη μνήμη της προσφέρουμε 300 ευρώ για την συνέχιση του αγώνα του ΚΚΕ έως τη Νίκη, μέσω ΚΟ Βορείων Συνοικιών της ΚΟ Μαγνησίας στην οποία ανήκε οργανωτικά.

  • Προς τιμήν και στη μνήμη της αγαπημένης μας αδερφής και θείας, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΣΤΥΛΑΚΗ, το γένος Σκεύη, για τις ιδέες και την παλικαριά της, προσφέρουμε 150 ευρώ στο αγαπημένο της ΚΚΕ, στο οποίο έμεινε πιστή στις γραμμές του όλη της τη ζωή.

ΦΩΤΙΑΔΟΥ ΤΑΤΙΑΝΗ
ΦΩΤΙΑΔΟΥ ΤΑΤΙΑΝΗ
Ο αδερφός της Σκεύης Λεωνίδας και η ανιψιά της Ολγα.

***

ΦΩΤ.

Στην μνήμη του συντρόφου μου, στην ζωή και στον αγώνα, ΜΠΑΜΠΗ ΖΕΓΚΙΝΗ, προσφέρω στο ΚΚΕ για την οικονομική εξόρμηση, 500 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κουκακίου - Πλάκας.

Ειρήνη Ζεγκίνη

***

Στην μνήμη του αδελφού μου ΛΕΩΝΙΔΑ ΧΑΛΑ, μαχητή του ΔΣΕ, επίσης της αδελφής μου ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ και του γαμπρού μου ΤΑΚΗ, προσφέρω στο ΚΚΕ 500 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κουκακίου - Πλάκας.

Ειρήνη Ζεγκίνη

***

Στη μνήμη των γονέων μου ΓΙΑΝΝΗ και ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΜΠΕΤΖΙΟΥ του αδελφού μου ΣΠΥΡΟΥ καθώς και της πεθεράς μου ΕΥΛΑΛΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ, προσφέρω στο ΚΚΕ 200 ευρώ μέσω ΚΟΒ Αγ. Στεφάνου.

Βασιλική Ελευθεριάδη


Αρης Βελουχιώτης
Αρης Βελουχιώτης

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΪΤΣΑΝΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΪΤΣΑΝΟΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

ΓΕΡΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΓΕΡΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Χρήστος Ραχιώτης
Χρήστος Ραχιώτης

ΕΛΕΑΝΑ ΡΑΝΤΑ
ΕΛΕΑΝΑ ΡΑΝΤΑ

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΖΟΥΠΙΝΑΣ
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΖΟΥΠΙΝΑΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΑΓΓΑΒΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΑΓΓΑΒΗΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΦΡΑΓΚΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΦΡΑΓΚΟΣ

ΑΛΕΚΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ
ΑΛΕΚΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΣΟΠΟΥΛΟΣ (Γρίβας),
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΣΟΠΟΥΛΟΣ (Γρίβας),

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ