Σάββατο 16 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Στόχος ο εγκλωβισμός της λαϊκής δυσαρέσκειας

Με «αντιμνημονιακή» ρητορική, προσπαθεί για λογαριασμό της αστικής τάξης να συγκρατήσει εντός των τειχών τη διαμαρτυρία των λαϊκών στρωμάτων

Η «πέτσινη» σημαία κατά του μνημονίου και η φραστική επίθεση κατά της κυβέρνησης θα αποτελέσουν τα βασικά όπλα που θα χρησιμοποιήσει κατά κόρον η ηγεσία της ΝΔ στο διάστημα που απομένει μέχρι τις εκλογές του Νοέμβρη, προκειμένου να εγκλωβίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια και να αποφύγει την κατακραυγή για την επί της ουσίας στήριξη της πολιτικής που διευθύνει το ΠΑΣΟΚ. Η τακτική του κόμματος θα αναλυθεί από τον Α. Σαμαρά στην αυριανή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής (πρώην ΚΕ) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Με δεδομένη την πλήρη σύμπλευση στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα του μνημονίου, ο πρόεδρος της ΝΔ θα εστιάσει τα πυρά του στις ευθύνες της κυβέρνησης για τη μη έγκαιρη λήψη των αναγκαίων μέτρων ώστε να αποφευχθεί η υπογραφή του μνημονίου. Παράλληλα, αναμένεται να αναδείξει την «αναποτελεσματικότητα» του μνημονίου, προκειμένου να δικαιολογήσει την ανάγκη λήψης μέτρων στήριξης της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Ο Α. Σαμαράς θα προσπαθήσει παράλληλα να πείσει ότι έχει «δικαιωθεί» η στάση που κράτησε μέχρι τώρα στο μνημόνιο.

Παράλληλα ανεβαίνουν οι τόνοι της κοκορομαχίας γύρω από τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία. Η ΝΔ απέρριψε χτες την πρόταση του πρωθυπουργού η Εξεταστική να διερευνήσει την παραποίηση των στατιστικών στοιχείων για το διάστημα 2007-2009, σημειώνοντας ότι «εξεταστικές α λα καρτ, σύμφωνα με το κομματικό συμφέρον του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι δυνατόν να γίνουν». Κάλεσε την κυβέρνηση να δεχθεί η έρευνα να φτάσει μέχρι το 1981 «όπως υπέδειξε και ο πρόεδρος του Γιουρογκρούπ, Ζ. Κ. Γιούνκερ», σύμφωνα με τη δήλωση του Π. Παναγιωτόπουλου.

Η Ρηγίλλης επιχειρεί να υποβαθμίσει την «κινητικότητα» που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα εκ μέρους του ΛΑ.Ο.Σ., του οποίου ο αρχηγός έχει πυκνώσει τις επαφές με επιλεγμένα στελέχη της ΝΔ και της λεγόμενης «κεντροδεξιάς». Στο πλαίσιο αυτό, κύκλοι της Ρηγίλλης έλεγαν χτες ότι δεν αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στη συνάντηση που είχε πρόσφατα ο Γ. Καρατζαφέρης με τον Π. Μολυβιάτη. Ανέφεραν μάλιστα ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών είχε ενημερώσει τον πρόεδρο της ΝΔ, ενώ ξεκαθάρισε στον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. ότι «η κεντροδεξιά είναι μία, εκφράζεται από τη ΝΔ και έχει αρχηγό τον Α. Σαμαρά».

Οι ίδιοι κύκλοι της Ρηγίλλης εξέφραζαν την ικανοποίησή τους για τη συνάντηση που είχε χτες ο Α. Σαμαράς με τον Κυρ. Μητσοτάκη, λίγες μέρες μετά τη διαφοροποίηση του βουλευτή της ΝΔ από τις δηλώσεις του πατέρα του Κ. Μητσοτάκη. Και οι δύο πλευρές δηλώνουν πως το μόνο θέμα που συζητήθηκε ήταν τα θέματα περιβάλλοντος, αρμοδιότητας του τομεάρχη της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ζήτησαν κυβέρνηση «εθνικού σκοπού» (2012-06-19 00:00:00.0)
Προεκλογικές κορόνες και εμπόριο ελπίδων (2010-10-05 00:00:00.0)
Ψηφοθηρική όξυνση με άσφαιρα πυρά (2010-09-03 00:00:00.0)
Ξεκαθάρισμα και αποπροσανατολισμός με όχημα τα σκάνδαλα (2010-06-02 00:00:00.0)
Παιχνίδια εντυπώσεων με την κλήτευση Σημίτη (2010-05-29 00:00:00.0)
Ο Μητσοτάκης "ξαναχτυπά" (1998-11-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ