Σάββατο 16 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ
Απαράδεκτα «διόδια» στον τομέα της Υγείας

Στον «fast track» τρόπο, με τον οποίο η κυβέρνηση προωθεί τις πολιτικές μεταφοράς του κόστους της κρίσης σε βάρος του ελληνικού λαού, αναφέρθηκε σκωπτικά στην παρέμβασή της η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη. «Παρακάμψατε τη Βουλή με το μνημόνιο. Τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού οπότε γιατί να μην την παρακάμψετε;», σχολίασε επεξηγώντας ότι «παρακάμψατε τη Βουλή και περάσατε παράνομα όλη αυτή τη διαδικασία με 172 ψήφους, ενώ έπρεπε να το κάνετε με 180».

Αναφερόμενη στο θέμα της ακρίβειας σχολίασε πως «βγαίνετε και λέτε ότι υπάρχει ηθικός τρόπος αντιμετώπισης, με εκκλήσεις. Κοροϊδεύετε τον κόσμο; Στην πραγματικότητα τι κάνετε; Ανεβάζετε τη τυρόπιτα και την πορτοκαλάδα στο 23%, που θα την πάρει ο 12χρονος και 15χρονος που πηγαίνει στο σχολείο και θα πληρώνει μ' αυτό τον ΦΠΑ στην πραγματικότητα το γιαούρτι του παππού. Θα πληρώνει ο εγγονός το γιαούρτι του παππού που και οι δύο μαζί έχουν δύο άνεργους από πάνω να προσπαθούν να τους συντηρήσουν».

Οσον αφορά το χώρο της Υγείας, η Λιάνα Κανέλλη αναφέρθηκε στις κυβερνητικές διακηρύξεις για ενίσχυσή της μέσω του ΕΣΠΑ λέγοντας ότι η κυβέρνηση τάζει «μονάδα τεχνητής γονιμοποίησης και μονάδα, δεν ξέρω, κάτι άλλο. Και λείπει το 40% του προσωπικού. Εκεί πήγαν τα λεφτά. Ριγμένα στον ιδιωτικό τομέα της Υγείας. Και βάζετε τώρα διόδια, ώστε μία μάνα με τρία παιδιά, επειδή είναι "δωρεάν" η υγεία και η περίθαλψη στην Ελλάδα, να πρέπει να πληρώνει 12 ευρώ για να πάει να εξετάσει τα παιδιά της πριν πάνε στο σχολείο. Τρία ευρώ το άτομο διόδια. Για να τα πάρει ποιος;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ