Τρίτη 19 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ»
Απροκάλυπτος κυβερνητικός αποπροσανατολισμός

Κλίμα σύγχυσης στις λαϊκές συνειδήσεις ταυτόχρονα με τον απροκάλυπτο εμπαιγμό καλλιεργεί η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να προβάλει το «έργο» της στην καταπολέμηση του «μαύρου χρήματος». Αφορμή στάθηκε χτεσινή ημερίδα με διοργανωτή το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο και θέμα το «ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

Πρόκειται για μια ακόμη επιχείρηση διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, συγκάλυψης της εφαρμοζόμενης πολιτικής που έχει στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων. Αυτήν την πολιτική υπηρετεί και η πρόσφατη κυβερνητική ρύθμιση «επαναπατρισμού κεφαλαίων» που είναι το επίσημο πλυντήριο για κεφάλαια κάθε είδους και προέλευσης και μάλιστα αντί πινακίου φακής.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Δ. Κουσελάς επικαλέστηκε στοιχεία διεθνών οργανισμών, τα οποία υπολογίζουν το μαύρο χρήμα στα 5 δισ. ευρώ το χρόνο (σε 2% του παραγόμενου ΑΕΠ) και σύμφωνα με τον ίδιο συνιστούν απειλή για την ...υγιή επιχειρηματικότητα και «στρέβλωση του ανταγωνισμού». Συνοψίζοντας τα κυβερνητικά μέτρα τάχα για την «αντιμετώπιση» του φαινομένου, ο υφυπουργός αναφέρθηκε στην ενσωμάτωση κοινοτικών οδηγιών, στη διενέργεια μόνο μέσω τραπεζικών λογαριασμών για συναλλαγές ύψους πάνω από 1.500 ευρώ κ.ά.

Ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γ. Καπελέρης εστίασε σε κυκλώματα του χώρου της Υγείας, που εντοπίστηκαν από την υπηρεσία του. Συγκεκριμένα, σε υπερτιμολογήσεις σκευάσματος από τα 180 ευρώ που διέθεταν στον ΟΠΑΔ αντί περίπου 3.000 ευρώ, για ανύπαρκτες εισαγωγές εμφυτευμάτων σε ασθενείς (37 εκατ. ευρώ) κ.ά. Λόγους κρατικής αδράνειας και τα αποτυχημένα μοντέλα «πόθεν έσχες» επικαλέστηκε ο πρώην επικεφαλής για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος Γ. Ζορμπάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ