Τρίτη 19 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Μαύρες» είναι οι επιλογές της πολιτικής τους...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΩΣΤΕ ΣΤΑ 5 δισεκατομμύρια ευρώ εκτιμάται το «μαύρο χρήμα» που «ξεπλένεται» στην Ελλάδα, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών.

Και να σκεφτεί κανείς πως όλα τα δεινά σ' αυτή τη χώρα αποδίδονται στη διαφθορά. Μια υπόθεση που είναι - όπως ξέρετε - πολύ της μόδας και κάτι μας λέει ότι θα παραμείνει.

Υποθέτουμε, όμως, ότι σε αυτό το ποσό δε συμπεριλαμβάνονται οι καθ' όλα νόμιμες επιδοτήσεις που παίρνουν δεκαετίες οι διάφορες βιομηχανίες για δήθεν επενδύσεις, για να γίνουν στη συνέχεια καταθέσεις στην Ελβετία.

Ούτε φυσικά οι ενισχύσεις και οι εγγυήσεις του δημοσίου προς τα τραπεζικά ιδρύματα, που δίνονται με τον πιο «λευκό» τρόπο για την «αναθέρμανση» της οικονομίας (ενώ το μόνο που αναθερμαίνεται είναι η ...βουλιμία των μετόχων τους).

Εννοείται πως δεν προσμετρούν στο «μαύρο χρήμα» και τα λεφτά που είτε ΔΕΝ πληρώνουν οι εφοπλιστές λόγω φοροαπαλλαγών, είτε αυτά που ...τους πληρώνουμε για να μας κάνουν τη χάρη να σηκώνουν στα πλοία τους την ελληνική σημαία.

Για τις εξοπλιστικές δαπάνες δε συζητάμε. Κι εκεί... «ολόλευκο και πεντακάθαρο» το χρήμα. Αλλο που ουδείς γνωρίζει αν επιτρέπεται πλέον να διατεθεί έστω και ένα ευρώ για τις αμυντικές ανάγκες της χώρας, τώρα που το ΝΑΤΟ έχει πολλές «ανοιχτές» δουλειές ανά τον πλανήτη.

Αν προσθέσουμε σε αυτά και τις ρυθμίσεις των περίφημων (και κατάλευκων) fast track (που κανείς δε θα μπορεί να υπολογίσει το κόστος τους, είναι βέβαιο) καταλαβαίνετε τι γίνεται.

Ε, τελικά τα 5 δισεκατομμύρια που υπολογίζει η κυβέρνηση είναι μάλλον ...οι μιζούλες. Ψιλοπράγματα, δηλαδή, σε σχέση με την πραγματική «μαύρη», «κατάμαυρη» μάσα.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ