Τρίτη 19 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Προς «διευκόλυνση» νέων πελατών

Την επιλεκτική αναθεώρηση του καθεστώτος έκδοσης βίζας για τους πολίτες χωρών μη μελών της ΕΕ φαίνεται να «καλοβλέπει» η Κομισιόν, καθώς ο αντιπρόεδρός της και αρμόδιος επίτροπος τουρισμού, Α. Ταγιάνι, αντιμετώπισε θετικά τη σχετική πρόταση του Ελληνα υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Γ. Νικητιάδη, στο 5ο εθνικό συνέδριο τουρισμού που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Κόμο της Ιταλίας.

Η ελληνική πρόταση επικέντρωσε στην άρση της υποχρέωσης έκδοσης βίζας για τους επισκέπτες από Ρωσία, Κίνα και Ινδία, με αρχή από τη Ρωσία. Το καθεστώς της Σένγκεν προκαλεί σημαντικά γραφειοκρατικά και άλλα εμπόδια, προκειμένου να μπλοκάρει την έλευση μεταναστών στην «κραταιά» Ευρώπη, ωστόσο το ευρωπαϊκό τουριστικό κεφάλαιο αντιλαμβάνεται πλέον ότι μόνο να χάσει έχει από την παρεμπόδιση νεόπλουτων ή τουλάχιστον ευκατάστατων τουριστών που αυξάνονται θεαματικά σε Ρωσία, Κίνα και Ινδία τα τελευταία χρόνια της έντονης καπιταλιστικής ανάπτυξης σε αυτές τις χώρες, ιδίως στις δύο τελευταίες.

Ετσι, ο επίτροπος τουρισμού δεν είχε πρόβλημα να συμμετάσχει σε μία πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του προβλήματος της «γραφειοκρατίας», που μέχρι χτες ήταν η ενδεδειγμένη μέθοδος «αποστείρωσης» της ΕΕ από φτωχούς μετανάστες που εξαναγκάζονταν να αναζητήσουν σε αυτή ένα καλύτερο μέλλον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ