Τρίτη 19 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
Ο δρόμος άνοιξε, ο κίνδυνος παραμένει

Μπορεί να άνοιξε το βράδυ του Σαββάτου ο δρόμος στην κοιλάδα των Τεμπών, ο οποίος έκλεισε για 24 ώρες μετά την πτώση βράχου, που προκάλεσε τροχαίο ατύχημα, ευτυχώς μόνο με υλικές ζημιές, ωστόσο οι κίνδυνοι για νέες βραχοπτώσεις παραμένουν, όπως προκύπτει και από σχετική ανακοίνωση της επιβλέπουσας για λογαριασμό του Δημοσίου εταιρείας «Εγνατία ΑΕ».

Σημειώνεται ότι ο βράχος έπεσε λίγους μήνες ύστερα από τις εργασίες σταθεροποίησης των πρανών που έγιναν μετά το θανατηφόρο περιστατικό που σημειώθηκε τον περασμένο Δεκέμβρη. Και ήρθε να αναδείξει για μια ακόμα φορά τις τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που συνυπέγραψαν τις ληστρικές συμβάσεις παραχώρησης των δρόμων, οι οποίες διασφαλίζουν αποκλειστικά την κερδοφορία των μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών και όχι τις ανάγκες του λαού για ασφαλή και δωρεάν κυκλοφορία στους εθνικούς αυτοκινητοδρόμους. Είναι χαρακτηριστικό ότι η παραχωρησιούχος ιδιωτική εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ», παρότι η άρση της επικινδυνότητας του αυτοκινητοδρόμου ήταν υποχρέωσή της, τώρα απαιτεί αυτά τα χρήματα να τα πληρώσει ο λαός και μαζί και ένα μεγάλο ποσό για ...διαφυγόντα κέρδη επειδή δε λειτουργούσαν για τέσσερις περίπου μήνες οι σταθμοί διοδίων!

Σύμφωνα με την «Εγνατία ΑΕ», «ανεξαρτήτως του πορίσματος των ειδικών και των ως άνω ενεργειών, θα ζητηθούν διευκρινίσεις για το συμβάν, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζεται το ενδεχόμενο περαιτέρω ενίσχυσης του επιπέδου ασφάλειας, με τοποθέτηση μεταλλικών πλεγμάτων επί του βραχώδους μετώπου, ώστε να αποκλειστεί, και στην περιοχή αυτή, κάθε περίπτωση πτώσης λίθου επί του οδοστρώματος. Ανάλογα μέτρα προστασίας θα ζητηθεί να ληφθούν από πλευράς της παραχωρησιούχου εταιρείας και σε κάθε ανάλογη περιοχή κατά μήκος της οδού, ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον». Πράγμα που σημαίνει ότι ο κίνδυνος δεν έχει περάσει...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ