Τρίτη 19 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Εγγύηση για τους εργαζόμενους η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Περιοδεία της υποψήφιας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» δημάρχου Πειραιά Ελπίδας Παντελάκη στους εργαζόμενους του δήμου

Η Ελπίδα Παντελάκη
Η Ελπίδα Παντελάκη
Στους εργαζόμενους του Δήμου Πειραιά περιόδευσε χτες το πρωί η Ελπίδα Παντελάκη, υποψήφια δήμαρχος Πειραιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», συνοδευόμενη από τον Κώστα Τζατζάνη, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Νήσων, τον Γιώργο Λαμπράκη, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο και υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Πειραιά ζουν από πρώτο χέρι τις συνέπειες της πολιτικής και της αδιαφορίας των τελευταίων δημοτικών αρχών και αυτές φαίνονται περίτρανα και μέσα από τις συνθήκες εργασίας τους όπως στο χώρο του αρχείου του δήμου και πολύ χειρότερα στις υπηρεσίες καθαριότητας.

Η ανταπόκριση των εργαζομένων ήταν θερμή και χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση μιας υπαλλήλου. «Ολους τους είδαμε και να τι καταλάβαμε. Τώρα καιρός να δούμε και εσάς».

Η Ελπίδα Παντελάκη αφού αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις συνέπειες που θα έχουν οι νέες περικοπές από τους δήμους, από τη μη απόδοση των παρακρατημένων πόρων, που μόνο για το Δήμο Πειραιά ανέρχονται στα 200 εκατ. ευρώ, για την οποία στην ΚΕΔΚΕ έχουν συμφωνήσει ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ, στα χειρότερα που θα έρθουν μέσα από την εφαρμογή του «Καλλικράτη», όπως η απόλυση 1.800 εργαζομένων με σύμβαση ορισμένου χρόνου μόνο από τους δήμους του Πειραιά, το τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων, το ξεθεμέλιωμα της κοινωνικής πολιτικής, επισήμανε πως ο «Καλλικράτης» είναι εργαλείο κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες του κεφαλαίου και μόνο.

Αφού τους προέτρεψε να δουν τη σύνθεση των άλλων ψηφοδελτίων, τόνισε πως «έχουν το ίδιο πρόγραμμα, την ίδια στρατηγική» και τους κάλεσε, με την ψήφο τους, «να στείλετε μήνυμα καταδίκης σε αυτή την πολιτική και να ενισχύσετε τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" ενιαία σε δήμους και περιφέρεια που στηρίζει το ΚΚΕ» και αυτό αποτελεί εγγύηση για τα συμφέροντα των εργαζομένων. «Μη χάνουμε άλλο χρόνο. Απαιτείται, τόνισε, ετοιμότητα και αποτελεσματική δράση από την επόμενη μέρα των εκλογών για να εμποδιστούν τα νέα μέτρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ